Ana SayfaGüzellikKımızı ruj sürerken dikkat etmeniz gerekenler

Kımızı ruj sürerken dikkat etmeniz gerekenler

Bazen kırmızı ruj sürmek işkence haline gelebiliyor. Kırmızı ruju düzgün süremediğimizde tüm makyajımızın bozulması bile mümkün. Peki kırmızı ruju nasıl sürersek hem daha düzgün hem de daha kalıcı bir görünüm elde edebiliriz?

İlk olarak dudaklarınızda soyulma varsa rujunuzu süremeden önce dudak peelingi yapın. Eğer ki dudak peelinginiz yoksa diş fırçasıyla dudaklarınızı fırçalayıp dudaklarınızın soyulmasını engelleyebilirsiniz ve dudaklarınızı pürüzsüz bir hale getirebilirsiniz.

Dudaklarınızı pürüzsüzleştirdikten sonra, yüzünüze uyguladığınız BB kremi veya fondöteni ince bir fırçayla dudaklarınıza uygulayın. Bu kırmızı rujunuzun tonunu biraz hafifletmeye yarayacak aynı zamanda kalıcılığını arttıracak.

Bu işlemin ardından kırmızı dudak kaleminizi üst dudağınızın ortasındaki kıvrıma çarpı işareti yaparak sürün. Ardından teninize uygun olarak seçtiğiniz kırmızı ruju dudaklarınıza uygulayın.

Son işlem olarak rujunuzu sürdükten sonra hem dudaklarınızın dışına taşırdığınız yerleri temizleme amaçlı hem dudak şeridinizi daha çok belirginleştirmek için dudağınızın dış şeridine ince uçlu bir fırça yardımıyla BB kreminizi veya fondöteninizi çizgi halinde sürürek kırmızı ruj uygulamanızı bitirebilirsiniz. 

Editörlerin favori kırmızı rujlarını öğrenmek için tıklayın!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI