Ana SayfaSağlıkKinoanın binbir hali

Kinoanın binbir hali

Son bir senedir "kinoa" fırtınası var; her yerden duyduğumuz, her menüde gördüğümüz, her süpermarket raflarından bize gizlice göz kırpan. Peki kinoa tam olarak ne oluyor? Faydaları ne? Neden diyet menülerinin vazgeçilmezi? Ve tabi ki kinoayla hangi yemekler yapılır?

 Öncelikle kinoanın anlayabileceğimiz tanımı şu şekilde; kinoa, yenebilir tohumları için tarımı yapılan Chenopodioideae alt familyasından bitki. Tahıllara benzer yönleri olsa da buğdaygillerden değildir, ıspanak ve pancar gibi bitkilere daha yakındır. Besin değeri bakımından oldukça zengin olan 100 gram kinoa 372 kalori, 5,8 gram yağ, 69 gram karbonhidrat, 6 gram lif içerir. 

Kinoa glüten içermez. Bu nedenle Çölyak hastaları ve glütensiz diyet uygulayanlar için önerilir. Bu yüzden zayıflamak isteyenler çok iyi bilirler ki "Kinoalı Salata" onların en yakın dostları olmuştur bir ara. Ayrıca kinoa protein grubuna girdiği için sporcular da kinoayı kolesterolü yüksek ve yağ içeren hayvansal protein kaynaklarına göre daha sağlıklı bir protein kaynağı olarak görülebilir. Ancak burada çok önemli bir nokta var ki asla atlamamamız gerekiyor. Kinoa düşük kalorili bir besin değil yani kaşıklarca kinoa yerseniz "diyetim bozuldu." noktasına ne yazık ki ulaşabilirsiniz.

Kinoanın nasıl bir tat olduğuna gelirsek; Türk damak tadına oldukça uygun! Aslında bence bulgurdan pek bir farkı yok ama bulgurdan çok daha besleyici. Özellikle salataların içine ekleyip biraz da nar ekşisi koyarsanız tadından yenmez hale gelir.

O zaman şimdi kinoayı sofralarınıza sokmanıza yardımcı olmak isterim, birkaç kolay tarifle kinoaya giriş yapabilir, ardından zorlu süreçlere ilerleyebilirsiniz. Birbirinden güzel yemek tarifleri için fotogalerimize tıklayabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI