Ana SayfaYaşamKöpek Sahibi Olmanın 7 Avantajı

Köpek Sahibi Olmanın 7 Avantajı

Evcil hayvanınız yanınızdayken stresinizin azaldığını biliyorsunuz, değil mi? Ve kalp atışlarınızın köpeğinizin yanında normale döndüğünü… Evet, bunlar sadece sizin olduğuna inandığınız şeyler değil, bilimsel gerçekler de aynı zamanda. İşte köpek sahiplenmenin bilimsel sonuçları…

1. Modunuzu yükseltirler
Üzgün müsünüz? Çareyi dondurmada aramayın. Missouri-Columbia University tarafından yapılan çalışmanın sonuçları gösteriyor ki köpek beslemek seratonin salgılamanızı sağlıyor. Bu da otomatik olarak modunuzu yükseltiyor.

2. Bağlılık duygularını güçlendirirler
Köpeğinizin gözlerine bakınca onu anlamanız bir şaka değil. Hormones and Behavior’un yaptığı araştırma sahipleri ve köpekleri arasında oksitoksin seviyesinin artışından kaynaklanan kimyasal bir bağ kurulduğunu açıkladı. Öyle ki bu hormon bebeğinizi kucağınıza aldığınızda da salgılanıyor.

3. Kalp krizi riskini azaltırlar
Melbourne, Avustralya’da yapılan bir araştırma -sigara içme alışkanlıkları, beslenme şekilde ve vücut kitle indeksleri göz önünde bulundurulmaksızın- köpek sahiplerinin kan basıncının ve kolestrolünün köpek sahibi olmayanlara göre daha dengeli olduğunu ortaya çıkarttı.

4. Sizi forma sokarlar
Fiziksel aktiviteden konu açılmışken, Missouri University köpek gezdiren insanların egzersizi bir alışkanlık haline getirdiklerini açıkladı. Hatta köpek sahibi olanlar egzersiz hedeflerine ulaşmada olmayanlara göre %34 daha başarılı.

5. Stresi azaltırlar
Psychosomatic Medicine’da yayınlanan bir araştırmaya göre köpek sahibi olanlar stresli bir işin üstesinden olmayanlara göre daha rahat bir şekilde geliyor. Nedeni basit; onlar sizi yargılamayan tek eşlikçileriniz.

6. Ağrıyla başa çıkmanıza yardımcı olurlar
Pain Med’de yayınlanan bir çalışmaya göre, fibromiyalji sendromundan muzdarip olan insanlar terapi köpekleri ile 10-15 dakika geçirdiklerinde kendilerini daha iyi hissediyorlar. Loyola’nın aynı dönemde yaptığı araştırma da gösteriyor ki ağrı tedavisi olan insanların %28’i terapi köpekleri ile vakit geçirdikleri için ameliyat olmaktan kurtuluyor.

7. Sizi sosyalleştirirler
‘Köpek insanı’ olmak sizi daha ‘insan insanı’ yapar. Chicago Üniversitesi araştırmacıları köpek sahibi olmanın insanları daha az izole ve yalnız hissettirdiğini ortaya çıkarttı. Bunun sebepleri köpeğinizi gezdirmek için parka gitmeniz veya köpeğini sevdiğimiz insanlara selam vermemiz olabilir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI