Ana SayfaGüzellikKozmetik Alışverişinde Taksite Dönüş Sinyali Geldi

Kozmetik Alışverişinde Taksite Dönüş Sinyali Geldi

Eylül ayının sonunda kozmetik alışverişindeki 9 taksitin 0’a inmesi sektörde büyük yankı uyandırmıştı. Kadınların çoğu lüks kozmetik ürünlerini eskiden 9 taksite kadar alabiliyordu fakat eylül sonu yapılan değişiklikle kozmetik ürünleri taksitle almak imkansızlaşmıştı. Sektörde de büyük soruna yol açan bu uygulamanın değişeceği sinyalleri ise geçtiğimiz gün Tekin Acar’dan geldi.

Selektif Kozmetikçiler Derneği Başkan Yardımcısı Tekin Acar, “27 Eylül’de yürürlüğe giren düzenlemenin ardından taksit yapılamıyor. İlk 10 günde sektörün satışları yüzde 50 düştü” dedi. Sıfır takside itirazlarını TOBB aracılığıyla Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili bakanlara ilettiklerini belirten Acar, “Gelen bilgiye göre ekonomi yönetimi de kozmetikte taksitsiz satışın taraftarı değil ve bu uygulama en yakın zamanda değiştirilecek. Peki neden böyle bir adım atıldı? Bunun yanıtını bulamadık. Çünkü ithalatın da hacimsel olarak çok yüksek olmadığı ve miktar açısından düşüşe geçtiği bir sektör” diye konuştu. Acar, kendilerine verilen bilgiye göre, 2 hafta içinde bir ek yönetmelik çıkarılarak kozmetik alışverişine 6 veya 9 taksit getirileceğini bildirdi.

Biz kadınlar da heyecanla bu haberin doğru olmasını umuyoruz, ne de olsa kozmetik alışverişi olmadan olmaz. Alışveriş de şu dönemde taksitsiz olmaz 🙂

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI