Ana SayfaSağlıkKutuda yemekle forma girin

Kutuda yemekle forma girin

Neredeyse hepimizde yaz telaşı  başladı. Özellikle kış döneminde kilo alanlar için diyet krizi en yüksek seviyeye ulaşmış durumda. Öyleki herkes birbiriyle alternatif diyet listeleri paylaşıyor. Ancak diyet yapmaya karar verseniz ve iradeniz üzerinde kesin bir hakimiyet kursanız bile sizi bekleyen başka bir sorun var. O da diyet listenizdeki yemekleri hazırlama sorunu. Zira çalışan insanların diyet listelerinde yer alan yemekleri, üstelik doğru yağ, tuz ve malzeme kullanımıyla ulaşmaları hiç de kolay değil. 

İşte bu duruma çözüm olarak son yıllarda dünya çapında yeni bir trend başlamış durumda; kutuda yemek. Hollywood yıldızlarından iş kadınlara kadar pek çok kişi form tutmak için kutuda yemek hizmeti sunan firmalarla anlaşıyor. Bu firmalar diyet listenize uygun olarak hazırlanan yemekleri istediğiniz adrese istediğiniz saatte teslim ediyorlar. Böylelikle siz de diyet listesi stresi yaşamadan kolaylıkla form tutabiliyorsunuz.

Türkiye`de ise bu hizmeti sunan firmalardan biri: Rafinera. Eğer pazartesi diyete başlayıp, istediğiniz yemeklere ulaşamadığnız için diyetinizi bozuyorsanız; Rafinera sizin için iyi bir seçenek olabilir.

2007’de Rafinera’yı kuran Didem Altınbaşak Tulgan, hamilelik döneminde doktorun verdiği yemekleri hazırlanmakta zorlandığı için yurtdışında yararlandığı, evlere diyet yemek sistemini Türkiye’ye getirmeye karar vermiş. Rafinera’nın tamamen kişisel ihtiyaçtan doğduğunu anlatan Tulgan: ‘Hamilelik döneminde bebeğin beslenmesiyle ilgili bir sorun yaşadığım için tedaviye ABD’ye gittim. Doktorum beslenmeme çok dikkat etmem gerektiğini söyleyince bu sistemle tanıştım. Özellikle hamileliğimin son 2 ayında bu servisin hayatımı kurtardığını söyleyebilirim. Sonra Türkiye’ye döndüm. Hamilelikte aldığım kiloları vermek için ABD’deki gibi bir servis aradım ama bulamadım. Bu yüzden de Rafinera’yı kurmaya karar verdim. Yani bu hizmet tamamen kişisel ihtiyaçtan doğdu’ diyor.

Mönüsüyle şık restoranları aratmayan Rafinera’da diyetisyen önce kişinin hedefine göre alması gereken günlük kaloriyi hesaplıyor. Ardından karbonhidrat, protein ve yağ hesaplamalarına uygun 3 ana-2 ara öğünden oluşan ‘sağlıklı’ mönünüz istediğiniz adrese her sabah teslim ediliyor. Böylece ‘her gün ne yesem’, ‘kibrit kutusu kadar peynir, 3 kaşık yemek’ gibi dayatmalarla strese girmeden düğüne kadar form tutabiliyorsunuz. ‘Acı çekmeden’, ‘ağız tadıyla’ zayıflamanın günlük bedeli ise 22-39 TL arasında değişiyor.  Rafinera’da öğlen ya da akşam yemeği almak istemeyenler için farklı seçenekler de var.

Paketiniz istediğiniz adrese seçtiğiniz saate göre; 7.30-8.30, 8.30-9.30 ya da 9.30-10.30 saatleri arasında teslim ediliyor. Paketleri iş yerine, eve, arkadaşınızın adresine hatta her sabah spora gidiyorsanız gittiğiniz spor salonuna bile getiriyorlar.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI