Ana SayfaYaşamLondra'da Yeme-İçme-Eğlenme Rehberi

Londra’da Yeme-İçme-Eğlenme Rehberi

Kimilerinin çok sevdiği, kimilerinin ise kasvetli olmasından yakındığı Londra; birbirinden lüks restoranları, adından sürekli söz ettiren gece hayatı ile Avrupa’nın en yaşanabilir şehirleri arasında önde geliyor. Bir kraliyet şehri olmasının verdiği düzen ile, kendinizi güvende hissedebileceğiniz bu şehirde, yapabileceğiniz şeylerin sınırı yok. Parkları, caddeleri, turistik pazarları, müzeleri vs. derken bir haftanın bile size az geleceği bu şehirde zamanı doğru kullanmak ve önceliklerinizi doğru belirlemek oldukça önemli.

Biz sizler için turistik bir gezinin yanı sıra, biraz daha yeme-içme ve eğlence odaklı bir haber oluşturduk. Kahvaltıdan, gece yarısından sonra açık olan restoranlara kadar oluşturduğumuz galeriden her bir noktayı inceleyebilirsiniz. 

Yine de kısa bir özet geçmek fena olmaz…

Öncelikle kahvaltı ile başlayalım. Londra’da İngiliz kahvaltısı yapmak için birçok mekan mevcut. Her ne kadar İngilizler Pret A Manger gibi, hızlı bir şekilde sandviç ve kahvesini alıp çıkabileceği (hatta günün her saatinde beslenebilecekleri) yerleri tercih etse de, Londra’yı ziyarete giden bir turist iseniz yapmanız gereken şey kesinlikle İngiliz kahvaltısı. Bunun için önerilerimizden biri The Breakfast Club.

5 şubesi bulunan The Breakfast Club, 80’ler teması ile Londra’nın en popüler mekanlarından biri. İngiliz kahvaltısı için daha küçük porsiyonların ve vejetaryen opsiyonların da bulunduğu The Breakfast Club’a giderseniz pişman olmayacaksınız.

Kahvaltı seçeneklerinin devamını galeride bulabilirsiniz…

Bu arada söylemeden geçemeyeceğimiz bir şey daha varsa o kesinlikle Ben’s Cookies! Sıcacık ‘cookie‘lerinden denemeden Londra’dan dönmeyin!

Gelelim İngilizlerin meşhur çay saatine… Eğer Londra’da iseniz bir gününüzün bir saatini ‘afternoon-tea‘ye ayırabilirsiniz. Bunun için en güzel adreslerden biri de hiç kuşkusuz Piccadilly‘deki The Ritz.

Mutlaka uğramanız gereken bir diğer adres ise Fortnum & Mason. Sadece çay çeşitleri ile değil, lezzetli kurabiyeleri ve şık sunumları ile de sizi etkileyebilecek olan Fortnum & Mason’a adım attığınız an kendinizi kaybedeceksiniz.

Gelelim akşam yemeğine… Evet seçenek çok fazla ve burada favori restoran önerisi vermek gibi bir şansımız ne yazık ki yok. Londra’nın belli bir mutfağı olmadığı için (fish&chips‘i bir mutfaktan sayamıyoruz), Thai, Peru, Uzak Doğu, Rus, İtalyan vs. gibi farklı farklı mutfakların restoranları mevcut. Tabii bir de Gordon Ramsey‘nin meşhur restoranları… Yine de galerimizde yer alan restoranlar içerisinden, kendi damak tadınıza en uygun restoranı bulabilirsiniz. 

Bir diğer başlığımız da Londra’nın meşhur roof‘ları. Birbirinden keyifli teraslarda akşamüstü çay içmek yerine, lezzetli kokteyller tadımlayabilirsiniz.

Ayrıca burayı da es geçmemenizi tavsiye ederiz: 2015 dahil, 4 yıl arka arkaya ‘Dünyanın en iyi barı’ seçilen Artesian favorilerimizden biri. The Langham otelin içinde bulunan Artesian’a uğrayıp, güzel kokteyllerden içmeden Londra’dan dönmeyin…

Gelelim gece kulüplerine. Her ne kadar bir Londralı kadar gece hayatına hakim olamasak da, önereceğimiz birkaç nokta olabilir. Eclipse, Cirque Le Soir, Cuckoo, Mahiki, Tramp, Novikov (alt kat) bunlardan bazıları. Cirque Le Soir bunların içlerinde en farklı konsepte sahip olanlarından bir tanesi. Türkiye’deki Cahide konseptini andıran, fakat eğlence ve müzik tarzı olarak daha farklı bir konsepti olan Cirque Le Soir, sizin için değişik bir deneyim olabilir. İçeride inci kolyeli çıplak kızlarla karşılaşmaktan çekinmiyorsanız, denemenizi öneririz. Fakat erken gidip sıraya girmekte fayda var.
 

Bu arada ​Londra’da yeni bir gelişme daha var. Geçtiğimiz haftadan itibaren 2 metro hattı 24 saat hizmet vermeye başladı. Bu da demek oluyor ki Londra’da gece hayatı artık daha da uzun sürecek. Malum gece çıktıktan sonra yemek yeme durumu sadece Türkiye’de yok. O nedenle Londra’da da 24 saat hizmet veren restoranlar çoğaldı. Bunlardan favori olanımız ise gün doğumunu en güzel şekilde izleyebileceğiniz ve lezzetli yemekler yiyebileceğiniz Duck & Waffle. 
 

Daha fazlasını merak ediyorsanız galerimize tıklayın!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI