Ana SayfaSağlıkMakyaj Temizleme Pedinin Beklenmedik Faydası

Makyaj Temizleme Pedinin Beklenmedik Faydası

Ancak yüksek koruması olan N-95 tipi maskeler ise bazen burun ve yanakta tahribat yaratabiliyor. Kulak Burun Boğaz Uzm. Dr. Cavid Cabbarzade bu soruna hem ekonomik hem de pratik bir çözüm önerisinde bulundu.

Pandemi ile birlikte gündelik hayatımızda en sık kullandığımız maskeler çoğu hastalıktan korumasının yanı sıra bazen de dezavantajlı durumlar yaratabiliyor. Özellikle koruyuculuğu oldukça yüksek olan N-95 maskeler burun ve yanak bölgesinde tahrişe sebep oluyor. Avrupa Yüz Plastik Cerrahisi Derneği’nin yeterlilik sertifikasına sahip olan Uzm. Dr. Cavid Cabbarzade, makyaj pedi olarak bilinen makyaj silme pamuğunun uygun şekilde kesip, N-95 maskenin baskı uyguladığı alanlara yapıştırılarak uzun süreli ve konforlu şekilde kullanılabileceğini söyledi.
Amerikanın prestijli dergilerinden olan Aesthetic Surgery Journal’da da yayınlanmış olan Dr.Cabbarzade imzalı bu çözümün maske kullanımından dolayı burun ve yanak bölgesinde oluşan kızarıklığına hem ekonomik hem de pratik bir çözüm olduğunu dile getirdi. Yöntemin olduça basit olduğunu aktaran Cabbarzade “Yuvarlak bir makyaj pedini sağ ve sol taraftan 1’er santimetre belirleyip çizgi çekin. Aşağı ve yukarıdan ise 1.5 santimetre olarak işaretleyip burnunuzun üzerini kapatacak ve yanaklarınıza uzayacak şekilde kesin. Alt kısmından da 2 santimetre olacak şekilde kesin. Böylelikle burnunuzu tam örtecek bir alt oluşturmuş olacaksınız” diyerek yöntemin detaylarını aktardı.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI