Ana SayfaYaşamMango'dan Kadınlar Günü Mesajı: “Tomorrow’s Woman"

Mango’dan Kadınlar Günü Mesajı: “Tomorrow’s Woman”

Mango, insanları desteklemeye devam ediyor ve değerlerini oluşturmak için iş birliğinin gücünden yararlanıyor. Bu nedenle bu girişimde, zaten topluluğunun bir parçası olan ve geçtiğimiz Kasım ayı kampanyasına katılan, sanatçı çift Greta Bellamacina ve Robert Montgomery ile iş birliği yapmaya karar verdi. Çift, markanın göndermek istediği destek mesaj ile ilgili, Mango’ya özel, şiirsel bir eylem düzenledi. Beraber çalışan sanatçılar, mesajları, ifadeleri, şiirleri ve ifade biçimleriyle, yaratıcı camiada uluslararası çapta beğeni kazanan kişilerdir.

Kelimelerin dünyayı değiştirme gücüne sahip olması sebebiyle Greta’nın dizeleri, eserlerinin ana teması olan kadını yansıtmaktadır. Robert ise, çalışmada aynı yansımayı devam ettiren kavramsal bir tabloyla mükemmel bir arka fon oluşturmuş. Ortak çalışmanın sonucu, gerçekten ilham ve umut verici.

Greta’nın da belirttiği gibi, “Şiir birbirini tüm kalbiyle kabul etmek demek. Birlikte, ayrıyken oluğumuzdan daha kuvvetli olduğumuzu bize gösteriyor. Bizim kendimize verdiğimiz değerlerin başkaları tarafından verilenlerden daha önemli olduğunu; herkesin farklılıklarını kabul ederek sevgi ile hep ileri gitmek gerektiğini bize anlatmak istiyor. “Tomorrow’s Woman” şu an olduğu kadar, gelecekle de ilgili… Yazarı kendileri olan kadınlar tarafından, her gün düzeltilmesi ve yeniden ele alınması gereken, sürekli bir sevgi manifestosu.”

Diğer yandan Robert, Greta’nın çok soyut bir şekilde hayal ettiği güçlü mesajın arka planı olarak tasarladığı sanat eserini, “bir sel zamanında rüzgârın üfürdüğü ama yine de el ele tutuşarak güçlü bir şekilde duran, savrulmayan ve ellerinde çiçek taşıyan melekler” şeklinde tanımlıyor.

 
Mango’nun Kadınlar Günü için yapıltığı iş birliği özelinde Robert Montgomery ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

1. Görsel sanatları, kelime sanatı ile birleştiriyorsun? Bu nasıl başladı?

REsimlerime kelimeleri eklemeye başladığım zaman Ediburgh Üniversitesinde sanat okuduğum zamanlardı. Daha sonrasında bunu daha çok geliştirdim ve şiirlerle ilgilenmeye başladım.

 
2. Nasıl bir çocukluğun oldu?

Mutlu bir çocukluğum oldu. İskoçya’da büyüdüm. Ailem orada kömür madenciliği yapıyordu. Çok paramız yoktu ama ailem iyi bir eğitim almam için beni hep cesaretlendirdi. Ailemde üniversiteye giden ilk kişi benim.

 
3.Sizi en çok etkileyen sanatçılar kim oldu?

Yüksek lisansımı yaparken, James Turell stüdyomu ziyaret etti. O aşamadan sonra işlerimde ışık kullanmaya başladım. Jenny Holzer ise işlerime kelimeleri ve cümleleri dahil etmemde beni etkiledi.

 
4. Yaratıcılık sürecinden bahseder misin?

Ben işimi aslında şiirin beden bulmuş hali olarak tanımlıyorum. Somutlaşmış şiir gibi. Şiirleri sayfalardan çıkarıp, sokaklara, billboard’lara taşımak istiyorum.

5. Moda dünyası ile bağlantın nedir?

Dazed & Confused dergisinde çalışıyordum. Bu esnada moda sektöründen birçok isim ile arkadaş olma fırsatım oldu.

 
6. Mango’yu nasıl tanımlarsın?

Tüm aile için ulaşılabilir tarz.

 
7. Son koleksiyondan en sevdiğiniz parçalar hangileri?

Siyah beyaz renkteki yün paltoyu çok sevdim. Tatil kampanyamız vardı, orada giymiştim onu.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI