Ana SayfaModaModanın Dahisi: Tom Ford

Modanın Dahisi: Tom Ford

Modaya girmesi ile adından söz ettirmeyi başaran Tom Ford, senelerce Gucci`nin kreatif direktörlüğünü yürüttü. O süreçte keşifleri, vizyonu ve zekası sayesinde Gucci`nin cirosunu birkaç mislisine çıkarmayı başardı. Şimdilerde moda dünyasının en kıdemli editörlerinden olan, o zamanlar yanında danışman olarak çalışan Carine Roitfeld`i keşfetti, Gucci`nin `seksi kırmızılar`ını yarattı, smokey-eye makyajını podyumlara o taşıdı.. 

1999 yılında Gucci`nin alt markası Yves Saint Laurent`e geçti. 2004 yılına kadar çalışan Tom Ford, daha sonra modayı bırakmak istediğini söyledi. Gucci`den 10 milyon dolar alarak ayrılan tasarımcı, depresyona girdiğini ve yönetmen olmak istediğini söyledi. 2011 yılına kadar kadın giyiminden elini ayağını kesti. Bu ayrılık en çok Gucci`yi etkiledi. 

İlk yönetmenlik deneyimini Colin Firth ve Julianne Moore`un başrollerini paylaştığı, 2009 yapımı `A Single Man` adlı filmde yapan Tom Ford, yönetmenlikte de başarılı olduğunu bu filmle gösterdi. Venedik Film Festivali`nde adaylar arasına giren filminden sonra `altın çocuk` ünvanını aldı. 

Yaptığı her şey ile adından söz ettirmeyi başaran Tom Ford, 2011 yılına kadar modaya ciddi bir ara verdi. 2011`de ise Madison Avenue`deki butiğine, 100 moda editörünü gizemli bir davetiye ile kokteyle davet etti. Davette fotoğraf çekmeme kuralı koydu ve kimsenin beklemediği kadın koleksiyonunu davetlilerin beğenisine sundu. `Dünyada bana ilham veren herkes` dediği 32 kadını koleksiyon tanıtımı için podyuma taşıdı. Farklı yaş ve bedenlerdeki kadınlar arasında Beyonce, Daphne Guinness, Julianne Moore gibi isimler yer aldı. 

Özel hayatında Vogue Hommes International`ın başındaki gazeteci Richard Buckley ile birlikte olan Tom Ford, şimdilerde ise ikinci bir film için çalışıyor. Jake Gyllenhaal, Amy Adams gibi isimlerin yer alacağı film 2016 yılında vizyona girecek. Filmin ismi ise "Noctural Animals"

Fotogaleride Tom Ford 2016 Bahar Erkek Koleksiyonu`ndan kareleri ve kendisinin son fotoğraflarını bulabilirsiniz.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI