Ana SayfaMücevherMontblanc' dan Ferrari’ye Saygı Duruşu

Montblanc’ dan Ferrari’ye Saygı Duruşu

Montblanc son ‘Great Characters Edition’ ürünü ile İtalyan yarış pilotu, girişimci, Scuderia Ferrari takımının ve aynı zamanda Ferrari otomobil markasının kurucusu Enzo Ferrari’yi anıyor. Ferrari markasını tanımlayan el işçiliği ve inovasyon tutkusu, Montblanc atölyesinde bu kez üç farklı kalem geliştirmek için kullanıldı. Yazı araçları serisi, şirketini yaşayan bir efsane haline getiren bu mühendislik dehasının ve sıra dışı şampiyonun hikâyesini anlatıyor.

Great Characters Enzo Ferrari Special Edition
Great Characters Enzo Ferrari Special Edition serisinin tüm tasarım detaylarında, hız ve otomotiv mühendisliği uzmanının karakteri ve başarıları hissediliyor. Kapak ve gövdedeki değerli reçinenin rengi Ferrari’nin meşhur “Rosso 70 Anni” kırmızısına gönderme yapıyor. Konide iki tarih kazılı; biri Enzo Ferrari’nin doğum günü, diğeri ise pistlerdeki ilk zaferini kazandığı 1923 yılı. Bu kalemi taçlandıran Montblanc amblemi ise Modena şehrinin rengini temsilen sarı reçineden yapılma. Logo, vintage otomobil ızgarasını andıran, metal bir kafesin ortasında yer alıyor. 
Enzo Ferrari’nin doğum yılına ithafen 1898 adet üretilen Great Characters Enzo Ferrari Limited Edition 1898 koleksiyonunda; Rollerball, Ballpoint ve Dolma Kalem seçenekleri bulunuyor.
Koleksiyon, orijinal Ferrari 125 S motorunun yüzeyini andıran bir metal kapak ve gövde ile karşınıza çıkıyor. Kapak tepesindeki halkada Enzo’nun babası Alfredo’nun atölyesine ve doğum yerine ithafen “OFFICINA MECCANICA ALFREDO FERRARI” kelimeleri kazınmış durumda. Yazı aracının rutenyum kaplı metal klipsinde Enzo Ferrari’nin lazerle yazılmış şu sözleri bulunuyor: “Tutkuyu tarif edemezsiniz, sadece yaşarsınız”. Kapağın arkasında ise Ferrari’nin ikonik “şahlanan at” logosu ve Kontes Paolina Biancoli’nin sözü (Size şans getirecek) yer alıyor. Atı, I. Dünya Savaşı sırasında şans getirmesi için uçağına çizdiren oğlunun anısına Enzo’ya veren kişi Kontes idi.
Dolma kalemin rodyum kaplı Au585 som altın ucuna, Ferrari’nin en ünlü otomobillerinden Ferrari 250 GTO’nun direksiyonu kazınarak resmedildi ve yanına “Pilota” kelimesi eklendi.

Great Characters Enzo Ferrari Limited Edition 1898
Koleksiyondaki Dolma Kalem ve Rollerball Kalemin tepesindeki metal ızgaranın içine yerleştirilmiş olan Montblanc amblemi frost kuvarstan yapılmış. Enzo Ferrari’nin küçük bir çocukken buz tutmuş camlarda imzasını deneyerek ünlü bir yarışçı olma hayalleri kurduğu günlere atıfta bulunuyor. Rodyum kaplama Au750 som altın uçta ise en ünlü Ferrari otomobillerinden Ferrari 250 GTO’nun direksiyonu ve Enzo Ferrari için sıklıkla söylenen takma adı “Commendatore” kelimesi yer alıyor.
 
 
Great Characters Enzo Ferrari Limited Edition 98
Ferrari efsanesinin kurucusuna şahsen armağan edilmiş şahlanan at figürüne ithafen 98 adet üretilmiş olan Great Characters Enzo Ferrari Limited Edition 98’in kapağı ve gövdesi İtalyan araçlarının ve sürücülerinin resmi yarış rengi olan “Rosso Corsa” kırmızısı ile airbrush tekniği kullanılarak elde boyanmıştır. Kapakta Ferrari takımının kuruluş yılı olan 29 sayısı ile at figürünün yanında ‘Sono uno che ha sognato di essere Enzo Ferrari’ (‘Ben Enzo Ferrari olmayı hayal etmiş biriyim’) sözleri bulunuyor. Aynı sarı altından amblem, gövdenin içine bakış atmaya imkân tanıyan bir mekanizmayı süslüyor. Tıpkı güçlü bir motoru canlandırmak için depoya benzin doldurmak gibi dolma kalemi de mürekkep ile doldurmak için koniyi çevirdiğinizde Şahlanan At ortaya çıkıyor.
Konideki 14/07/1951 ve 11/09/1988 tarihleri Ferrari’nin en önemli Formula 1 zaferlerini gösteriyor. İlki Scuderia’nın F1’deki ilk zaferini belirtirken diğeri Enzo Ferrari’nin ölümünden sadece bir ay sonra İtalyan Grand Prix’sinde alınan çifte zafer ile yarış mirasının süreceğini vurguluyor. Gövdenin üzerindeki, mat beyaz altından yapılma, döner makarada beş tarihi Ferrari zaferin, diğer bir deyişle en önemli uluslararası yarışlardaki ilk beş zaferin tarihleri sergileniyor.
Enzo Ferrari’nin başarısına ithafen takma isimlerinden biri olan ‘Drake’, Au750 som altın uçta, dünyanın en ünlü yarış araçlarından biri olan 250 GTO’nun direksiyonu ile birlikte yer alıyor. Fiorano test pistinin kıvrımları ön tarafı süslerken, parça, vintage otomobil ızgarası şeklindeki kafesin ortasında Enzo Ferrari’nin imzasını taşıyan, dağ kristalinden yapılma Montblanc amblemi ile taçlanıyor.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI