Ana SayfaYaşamMor Çatı Dayanışma Yemeği ünlüleri topladı

Mor Çatı Dayanışma Yemeği ünlüleri topladı

25 Yıldır kadına yönelik şiddetle mücadelenin ve kadın dayanışmasının sembolü olan Mor Çatı’ya gelir yaratmak amacı ile düzenlenen dayanışma yemeğine aralarında, Türkan Şoray, Beren Saat, Ezgi Mola, Cansu Tosun, Esra Dermancıoğlu, Banu Güven, Deniz Marşan, Tanem Sivar, Ayşe Tolga, Ayşe Deniz Yeğin, Başak Dizer, Ayça Sytmen,  Zeynep Tosun, Raissa Sason, Vanessa Sason, Aycan Ece Yörenç, Gülseren Onanç, Bağış Erten gibi kültür-sanat, siyaset ve  iş dünyasından kadına yönelik şiddete duyarlı  isimlerin olduğu çok sayıda Mor Çatı dostu kadına yönelik şiddete karşı dayanışmayı büyütmek için buluştu. 

Mor Çatı’nın 25 yıldır kadına yönelik şiddetle mücadele alanında gerçekleştirdiği faaliyetlerine ve bu faaliyetlerin devam edebilmesi için dayanışmanın önemine değinen, Nacide Berber’in yaptığı  açılış konuşmasının ardından, Mor Çatı kurucularından avukat Canan Arın Mor Çatı’nın kuruluş sürecini, psikolog Feride Güneri ise şiddete maruz kalan kadınların ve Mor Çatı’nın mücadele deneyimlerini paylaştı. Bu paylaşımların ardından yemeğe geçildi. 
Yemek sırasında Ceren Koçak & Barış Sağlam’ın müzikleri eşlik ederken gece Şebnem Ferah’ın verdiği mini konserin ardından, birlikte söylenen  şarkılar ile sona erdi. Şebnem Ferah’a sahnede Ozan Tügen, Metin Türkcan ve Serdar Barçın eşlik etti.
Gecenin organizasyonunda başta Mor Çatı gönüllülerinden stil ve moda danışmanı Deniz Marşan yer alırken, mekan ve yemekde The Sofa Hotel; içeceklerde  Brown Forman, Efes Pilsen, Beylerbeyi İçecek, Real Hipermarketleri, Doluca; mekan dizaynında DDF, La Bonbonniere ve Siyane Flowers; görsel tasarımlarda Ve-saire ve Rafineri’nin gönüllü destek verdiği geceyi Mehtap Orgun fotoğrafladı. 
Çok sayıda kurum ve kişinin destekleriyle gerçekleşen Dayanışma Yemeği’nden elde edilecek gelir, Mor Çatı’nın dayanışma merkezi ve sığınağına başvuran kadın ve çocuklara psikolojik, hukuksal ve sosyal destek verilmesine katkı sağlayacak. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI