Ana SayfaGüzellikMor ve koyu fuşya ruj nasıl kullanılır?

Mor ve koyu fuşya ruj nasıl kullanılır?

` Mor yeni kırmızı` sloganıya yola çıkan kozmetik uzmanları,  bu iddialı rengi kısa sürede herkese aşıladılar. Koyu fuşya ve morun  trend olmasının hemen ardından Rihanna ve  Rooney Mara başta olmak üzere iddiayı seven pek çok ünlü, bu akımı kırmızı halılardan günlük yaşamlarına kadar uygulamaya başladılar.

Doğru kombinlenildiğinde ortaya mükemmel görüntlüler çıkartan bu iki renk, yanlış ellere teslim edildiğinde ortalıkta vampir görünümlü kadınların dolaşmasına da neden olabiliyor. Sizin bu hataları yapmamanız ve en güzel şekilde yeni makyaj trenlerini deneyebilmeniz için merak edilen bütün soruları makyör Uğur Kıral`a sorduk. İşte Kıral`ın gözünden bu sezonun trendlerinde uygulanması ve uygulanmaması gerekenler noktalar:

1) Koyu fuşya ve mor tonlarını doğru bir şekilde nasıl uygulayabiliriz?
Koyu fuşya ve mor tonları kendi başına renk aralığı oldukça parlak yada yoğun renkler olduğu için, muhakkak makyajdaki denge sağlanmalıdır. Kabaca; yüzünüzü burun hizzasından yatay bir çizgiyle böldüğünüzde ya üst kısmı yani göz ve kaş makyajını ya da sadece dudak makyajını görünür halde renklendirmelisiniz. Mor yada Koyu fuşya tonlarında bir ruj sürecek iseniz, en iyi tamamlayıcı göz makyajı aydınlatılmış göz kapakları ve özenle taranarak sürülen maskara uygulamasıdır. Koyu tonlarda sürülecek rujları en güzel tamamlayan göz farıları, gölgelendirilme yapılmadan tüm göz kapağına uygulanmış, çok yoğun olmayan açık-orta tonlardaki metalik göz farlarıdır.
Ten renginden uzaklaşarak koyu tonlara yaklaşan ruj renklerinde, kusursuz uygulama rujun cazibesini arttırır. Bu kusursuz uygulama içinse dudak kalemi vazgeçilmezdir. Dudak kalemi hem her insanda bulunan dudak asimetrisini yeniden şekillendirmenizi sağlarken, hem de rujun dış kenarlara doğru dağılmasını engelleyen bir durdurucudur.

2) Bu iki rengi kullanırken mutlaka uzak durmamız gereken noktalar nelerdir?
Ruja göre daha koyu renk dudak kalemi sürülerek yapılan uygulamaları 90`lı yılların en büyük makyaj hatası saymak doğru olur. Bunun için muhakkak süreceğiniz renkte rujla aynı bir dudak kalemi uygulamaya özen göstermelisiniz. Dudaklarınızı muhakkak ağız kenarlarına kadar renklendirin. Yarım sürülmüş rujlar, beklediğiniz etkiyi yaratmadığı gibi amatör bir uygulama şeklinde görünecektir. İnce dudaklarda koyu renk ruj uygulamak, dudağın inceliğine dikkat çekeceği için, rengi parmakla uygulamak, bir kağıt peçete ile fazlasını almak ve mümkün olduğunda natürel göstermek en önemli ayrıntıdır.

3) Mor ve koyu fuşya renginde sizin favori ürünleriniz hangisi?

Sonbahar – Kış 2013/14 Makyaj trendlerinde beni de en çok mutlu eden trendlerden biri olan koyu fuşya yada mor ruj uygulaması için, piyasa da her bütçeye uygun rujlar ile gerçekleştirilebilir.

Benim makyaj çantamın en favori rujlarından birkaçı ise;
Chanel – Rouge Allure #116 Envoutante
Chanel – Rouge Coco – Coco Noir
Avon True Color – Oxford Wine
MAC – Violetta
Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture Golden Lustre #101 Violet Singulier
Yves Saint Laurent Rouge Volupte #12 Forbidden Burgundy
Benefit Full Finish Lipstick – Oh Currant

4) Bu tonlar gece makyajında mı daha ağırlıklı olarak kullanılmalı yoksa
gündüze de adapte edebilir miyiz?

Her renk hem gece hem de gündüz makyajı ile kullanılabilir, ancak yoğunluklarına dikkat etmek şartı ile. Gün aydınlığında koyu fuşya ya da mor tonlarında bir ruj sürmek istiyorsanız, ruju direk olarak dudaklarınıza sürerek değil, parmağınız yardımı ile yedirerek daha açık tonlarında uygulama yaparak kullanabilirsiniz. Gündüz uygulanacak koyu tonlardaki rujların en önemli anahtarı ise, dudak kalemi kullanmamaktır.

5) Hangi cilt ve saç renkleriyle daha uyumlu gider?
Koyu mor, bordo yada koyu fuşya tonlarının açık renk tenlerde daha görünür olmasından dolayı çok yakıştığı açık. Ancak orta yada koyu bir cilt tonuna sahipseniz; rengin biraz daha sıcak alt tabanlı olmasına dikkat etmek gerekir. Saç ve kaş rengi kadar diş tonununda önemli olduğu koyu renk ruj seçiminde, rujun sıcak ya da soğuk alt tabanlı olması, sizi seksilik ve gotik görünüm arasında bir çizgiye taşıyacaktır.

6) Tek başına iddialı olan bu iki rengi nasıl kıyafetlerle kombinlenemeliyiz?

Kıyafet ve makyaj kombinlemesinin genelde büyük hatalara sebep verdiğini biliyoruz. Genel görünümünüzde patlatmak istediğiniz yer dudaklarınız ise, makyajın geri kalanı da, kıyafetleriniz de aynı renk gücüne sahip olmamalı. Koyu fuşya ruj sürecekseniz, üzerinizde neon renkler, özellikle pembe mor tonları olmamalı. Koyu mor ruj sürecekseniz ise, koyu tonlarda kıyafetler seçmek sizi rujun cazibesinden uzaklaştırıp, gotik bir kadın havasına sokacaktır. Sadece yüzde bile makyajın dengesi ne kadar önemli ise, kıyafetlerde de genel renk ahenginin aynı derecede koyu yada aynı derece de açık olmaması gerekir.

Bu tip bir ruj seçiminde koyu tonları kıyafetlerden uzaklaştırıp, aksesuarlara vermek daha dengeli bir görüntü sağlayacaktır. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI