Ana SayfaErkek ModasıMurat Ceylan InStyle Kasım Sayısında

Murat Ceylan InStyle Kasım Sayısında

Sizi tanıyabilir miyiz kısaca? 
Öncelikle baba tarafım yabancı ve anne tarafım da göçmen. Kendi ailemin içinde yaşadığım dünya, yetiştiriliş biçimim ve ortamım daha çok “Evet biz Türk’üz, Türkiye’nin içinde yaşıyoruz, İstanbul’un içinde yaşıyoruz ama bir o kadar da aslında yurt dışında yaşıyoruz,” gibi bir hayattı. Örneğin üniversitede Londra’ya gitmem; daha sonra bölümümü tamamlamadan yarım bırakıp dönmem bunun bir göstergesi. Açıkçası kendimi iyi hissetmiyordum o bölümde, yani yeterli hissetmiyordum.

Survivor maceranızdan bahsetmenizi istiyorum, nasıl oldu da kendinizi orada buldunuz?
Survivor’a katılayım da oradan ünlü olayım diye bir düşüncem yoktu, olsaydı da bunda hiçbir sakınca görmüyorum. Benim üvey babam Acun ağabeyle (Ilıcalı) çocukluk arkadaşı. Ben Survivor’a küçüklüğümden beri gitmek istiyordum. Acun ağabeye de hep söylüyordum, ama o zamanlar yaşım tutmuyordu. E bir de onun bir hak paylaşımı var kendine göre.


Peki oyunculuğa nasıl başladınız?
Albümü yapma kararı aldım. Dedim ki, “Ben bu ülkede bir şeyleri değiştirebileceğime inanıyorum”.Çıktım, istediğim patlamayı yaratmadım. Zaten bekliyordum bu sonucu, bir B planım da vardı. Kendimi ailesinden para alan, sevdiği işe arsızca yatıran bir çocuk durumuna dönüşüyormuş gibi hissettim. 25 yaşındayım ve kendi ayaklarımın üzerinde durabilmek istiyorum artık. Bu arada çok dizi teklifleri geliyordu ve ben de diyordum ki, “Arkadaşlar ben oyuncu değilim. Yetenek olabilir bir şey olabilir belki ama ben oyuncu değilim müzisyenim”. Sonunda menajerimle oturduk konuştuk, bir şeyler öğrenebileceğim doğru projenin peşine düştük ve Familya çıktı karşıma. Uğur ağabeyin (Yücel) isminiduyduğumda çok heyecanlandım, iki cümlesiyle bana şekil verdi ve çok şey kattı. Onlar bende farklı bir kapı açtılar ve “iyi ki başladım” diyorum şimdi.

Londra detayı bir tesadüf müydü peki?
Evet tamamen şans! Ben de Ateş gibi sanatçı ruhluyum, fotoğrafçı değilim ama müzisyenim. Ayrıca fotoğraf çekmeyi de çok seviyorum. Zamanla özdeşleştim rolümle. Senaryoda yaşanan olayları içselleştirmek ve ortaya doğal bir oyunculuk koymak ise tabii ki hiç kolay değil ve tecrübe istiyor. O da neyse ki yavaş yavaş oturuyor. Setin ilk günü, dedim ki, “Arkadaşlar ben oyuncu değilim. Sizden tek ricam lütfen bana yardımcı olun. Ben buraya gelip birçok insanın hayalini engelleyip, yolunu tıkamış birisi olarak yanınızda yer almak istemiyorum”. Onların da hoşuna gitti bu içten ve egosuz tavır sanıyorum ki, ilk günden beri hep yanımdalar, destek oluyorlar yorumları ve önerileriyle.

Röportajın ve çekimin devamı InStyle Kasım sayısında!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI