Ana SayfaYaşamNermin Bezmen`den Kurt Seyit ve Şura hakkında açıklamalar

Nermin Bezmen`den Kurt Seyit ve Şura hakkında açıklamalar

Kurt Seyit ve Şura 4 Mart Salı Günü Star Tv`de başlıyor. Dizinin çekimleri bu sıralar Rusya’da devam ediyor. Nermin Bezmen’in aynı adlı romanından televizyona uyarlanan dizi, Çarlık Rusyası`ndan Osmanlı İmparatorluğu’na uzanan tutkulu bir aşk hikayesini anlatıyor. Nermin Bezmen, dizi hakkındaki duygularını Süheyla Demir’in sunduğu “Radyo Sohbetleri” programında anlattı. 

Projeyi kabul etmek Nermin Bezmen için çok zor bir karar olmuş “Kurt Seyit ve Şura’nın hem sinemada hem televizyonda canlandırılması için senelerdir birçok teklif geldi. Çok kanımdan, canımdan bir hikaye olduğu için kıskançlık hissediyordum. Kelimelerimin başka birinin elinde, başka bir şekil almasından çok çekiniyordum. Demek ki tam zamanıymış. Çünkü Kurt Seyit ve Şura, çok ciddi çalışan, kitabın ruhunu hissetmiş, kahramanlarıma aşık olmuş bir yapımcı tarafından canlandırılıyor. Oyuncular da öyle…” dedi. Diziyi büyük bir heyecanla bekleyen Nermin Bezmen, “Gösterileceği gün herhalde ağlamaktan izleyemeyeceğim. Çünkü fragmanlar bile beni hüngür hüngür ağlatıyor.” diye konuştu. 

Kurt Seyit ve Şura dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ, Çar 2. Nikolay’ın muhafız alayında görev yapan Kırımlı bir Türk subayı canlandıracakken; Farah Zeynep Abdullah, asil bir Rus ailesinin kızı Şura olarak izleyicilerin karşısına çıkacak. Her iki ismin de rollerine çok uyduğunu söyleyen Nermin Bezmen; “Ben Kıvanç’ı çekimlerin ikinci gününde sette izledim. O ikinci gün dahi, hastane sahnesinde etraftaki bütün görüntü yok oldu ve karşımda dedemi gördüm. Dayanamayıp ağladım. Kendini o kadar ruhen içinde hissediyor ki… Zaten hayran olmuş, ‘Ben hayatımda böyle bir rol oynamadım. Bu benim rolüm’ dedi.

Bezmen “Türk dizi tarihinde bir ilk olacak. Hiçbir masraftan ve emekten kaçınılmadı. Uzun metrajlı bir film gibi çekiliyor. Hilal Saran, duygusallık açısından kameranın arkasında gözünde yaşla duran bir yönetmen… Ay Yapım hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor, ki bu dizinin çekimi bir platoda yapılabilirdi. Düşünün koca bir ekibi, bir buçuk iki ay boyunca St. Petersburg’da ağırlıyorlar. Sanıyorum, Kurt Seyit ve Şura hem bir ilk olup hem de ruhsal ve görsel bir şölen yaşatacak izleyicilerine…” 

Nermin Bezmen`in okurlarından bir de ricası var. Bezmen, “Kitabı ellerine alıp, şimdi şunun olması lazımdı diye izlemesinler. Dizide yazarın dışında, yapımcı, senarist, yönetmen ve oyuncular gibi o kadar çok ruh ve görüş işin içine giriyor ki, onların elbirliğiyle ortaya çıkardığı o güzelliği izlesinler” diyor. 

Ne diyelim 4 Mart bir an önce gelsin de,  Kurt Seyit ve Şura`yı izleyelim…

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI