Ana SayfaTeknolojiNova Norda'nın Son Single'ı Cehennem’in Müzik Videosu iPhone 12 Pro ile Çekildi

Nova Norda’nın Son Single’ı Cehennem’in Müzik Videosu iPhone 12 Pro ile Çekildi

Cehennem single’ı ve dikey formatta çekilen müzik videosu ile Nova, çaresizlik, korku gibi hislere boyun eğmek yerine bu duyguları yaşayan herkesin içindeki gücü tekrar bulmasını amaçlıyor.
 
Yok Öyle Kararlı Şeyler grubunun solisti ve içerik üreticisi olan Erdem Topsakal tarafından çekilen müzik videosu, İstanbul’un kaosunu, arka sokaklarını ve dokusunu en çarpıcı hâliyle yansıtırken, aynı zamanda gerçek hayatın acımasız yönlerini zengin enstantaneler ve dinamik bir kurguyla dolu dolu anlatıyor.

iPhone ile çekilen müzik videosuna Apple Music’ten ulaşabilirsiniz.
 

 

“Tüm kliplerim arasında beni en çok heyecanlandıran Cehennem!” 

 
Cehennem için alışılmış müzik kliplerinin dışına çıkmayı arzu eden Nova Norda, Erdem Topsakal’ın uzun süredir iPhone ile şehirde yakaladığı sahnelerden etkilenerek İstanbul ile ilgili düşünmeye başlamış. Erdem Topsakal’ın  “çılgın” olarak nitelediği arşivinin Cehennem’le birleşerek derdini anlatması Nova Norda’yı çok heyecanlandırmış. 
 
Belki Cehennem böyle bir yerdir
 
Sanatçıya göre belki de cehennem böyle bi yer: “Bütün adaletsizliğiyle, hırsıyla, çıkarcı ruhuyla sadece insanları değil bütün canlıları, hatta doğayı bile mağdur eden insan için dünya, Huxley’nin söylediği gibi belki de başka bir gezegenin cehennemidir. Parçayı yaparken aklımdan İstanbul hiç çıkmadı. Görselleştirmek için de içinde yaşadığım bu acayip şehirden daha iyi bir distopya olamazdı.”

Devasa bütçeler yerine yaratıcı bakış açıları
 
Nova bu düşüncelerle sokağa çıktıklarını ve garipseyen gözler önünde özgürce çekim yaptıklarını anlatıyor ve ekliyor: “Bence bu klip ile hem kendimize, hem de müzik piyasasına, bir duyguyu anlatan iyi bir iş çıkarmak için devasa prodüksiyon bütçelerine değil, yaratıcı bakış açılarına ihtiyacımız olduğunu söylemek istiyoruz içten içe.”

 


 
iPhone 12 Pro ile dikey formatta İstanbul sokakları
Müzik videosunun yönetmenliğini yapan müzisyen, reklam yazarı ve içerik üreticisi Erdem Topsakal iPhone XS’ten bu yana dikey videolar çekiyor. Uzun bir süredir kendini İstanbul sokaklarında dolaşarak, iPhone’la dikey kadrajlı videolar çekmeye ve bir şehir arşivi oluşturmaya adadığını belirten Erdem, Nova Norda’nın dikey formatta müzik videosu fikrini heyecan verici bulmuş.
 
Dikey kadrajın yataya göre en önemli artısını hikaye anlatımında objeyle olan ilişkinin daha yakın tutulabilmesi olduğunu belirten Erdem, zeminin ve gökyüzünün de kompozisyona dahil olduğu görüntülerde alan derinliği etkisinin çok daha çarpıcı hâle geldiğini ekliyor.
 
Şarkının sözlerinde geçen “belki cehennem böyle bir yerdir” betimlemesi yönetmenin ana fikri oluşturmasında en önemli etken olmuş. İstanbul’un ara sokaklarında, meydanlarında, kaldırımlarında, gece gündüz yaşanan gerçekçi ve doğal anları yerinde tecrübe ederek kayıt altına almak ve bunlardan bir kurgu oluşturmak fikriyle yola çıkmış.

 

iPhone 12 Pro ile gece çekimleri
“Şehir görüntülerinden oluşan ve müzikle eşleşen dinamik bir kurgu hazırladıktan sonra sırada Nova ve Korhan Futacı’yı bu kurguya dahil etmek kalıyordu. Beyoğlu’nun farklı lokasyonlarında dolaşarak, hem gece hem de gündüz performans görüntüleri kaydettik.” Erdem Topsakal
 
iPhone 12 Pro’nun Gece modunda çekim performansının tam da bu noktada kilit rol oynadığını belirten yönetmen tek bir ışık kaynağı ile gerçekleştirdiği çekimlerde gölgelerdeki ayrıntıların istediği gibi öne çıktığını ekliyor. Yönetmen daha az pürüz ve daha az titreşimle Gece modunda loş ışıkta da en az gündüz çekimleri kadar rahat çalıştığını söylüyor. 
 
Erdem Topsakal çekimler sırasında iPhone 12 Pro ile beraber aksesuar olarak DJI Osmo Mobile 3 gimbal ve Godox LC500R led ışık çubuğu kullanmış. Yönetmen bazı sahnelerde aksesuar kullanmadan sadece iPhone 12 Pro’nun kendi performansının da oldukça yeterli olduğunu gözlemlemiş. 
 
“İnsanların %94’ü telefonlarını dikey pozisyonda tutarken, vaktimizin çoğunu geçirdiğimiz sosyal medya uygulamaları dikey bir kullanıcı deneyimi sunarken, dahası iPhone 12 Pro ile Dolby Vision teknolojisiyle çekim yapmak da mümkün hâle gelmişken yakın bir gelecekte bu tarz işleri çok daha sık göreceğimize inanıyorum.” Erdem Topsakal

 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI