Ana SayfaYaşamO Kadın: Jane Birkin

O Kadın: Jane Birkin

Hepimiz Jane Birkin`i az çok biliyoruz. Fakat bilgilerimiz onun bir stil ikonu olduğuyla sınırlı olabilir. Tabii İstanbul`a gelmesinden sonra bu bilinirlik biraz daha artmış olabilir. Şarkıcılığı, oyunculuğu ve yönetmenliği bir arada götüren Birkin`i gelin biraz daha yakından tanıyalım.

14 Aralık 1946, Londra doğumlu olan bu güzel kadın sinema dünyasına ilk adımını 1966`da `Blow-up` adlı filmde genç mankenlerden birini canlandırarak attı. Asıl hikaye ise `Slogan` isimli filmin elemelerine katılması ile başladı. Efsanelere göre Birkin hiç Fransızca bilmemesine rağmen Fransa`da çekilecek olan bu filmin başrolü olmaya hak kazandı. Bu sayede de filmin erkek başrol oyuncusu Serge Gainsbourg ile tanıştı. 

Serge Gainsbourg`un Brigitte Bardot için yazdığı `je t`aime… moi non plus` isimli şarkıda Gainsbourg`a eşlik eden Birkin, bu şarkıdaki inlemeleri ile oldukça büyük bir sükse yaptı. Şarkının erotik sözleri yüzünden birçok ülkede yasaklanması da bir diğer sansasyon konusuydu. (aşağıdaki videodan şarkıyı dinleyebilirsiniz)

1968`e kadar John Berry ile evli olan Birkin, büyük aşk yaşadığı Serge Gainsbourg ile tanışınca evliliğini bitirdi. Bu evliliğinden olan kızı Kate Barry ise 1967 doğumluydu. Serge Gainsbourg ile büyüyen Kate, küçüklüğünden beri alkol ve uyuşturucu problemi yaşıyordu. Ünlü bir  İngiliz moda fotoğrafçısı olan Kate Barry, 2013 yılında Paris`teki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetti.

10 yıllık bir birliktelikleri olan Serge Gainsbourg ile Jane Birkin`in yaşadığı aşk ise senelerce çok konuşuldu. Gainsbourg`un `benim uyuşturucum` dediği Jane Birkin`e Fransızlar her ne kadar tepkili olsa da, Gainsbourg bu İngiliz güzele kalbini kaptırmıştı bile.. Ünlü oyuncu Charlotte Gainsbourg da bu ilişkiden olan kızlarıydı.

Madem bu kadar aşıklardı, peki neden bu ilişki sadece 10 yıl sürdü diye düşünebilirsiniz. Ama şunu da düşünmek lazım: bir ilişki ne kadar tutkulu, ne kadar heyecanlı, ne kadar hızlı yaşanıyorsa; bir o kadar da çabuk tüketilir, hatta çabuk tüketir insanı. Hala aşklarını konuştuğumuza bakarsak zirvede bırakmayı başarmışlar diyebiliriz. 

Bir diğer kilit nokta ise şu: Jane Birkin öylesine aşık bir kadın ki, aşık olduğu adamın eski sevgilisi Brigitte Bardot için yazdığı şarkıyı, yeni yeni öğrendiği bir dilde, sevgilisi ile birlikte tekrar seslendirebiliyor. Sadece seslendirmekle kalmıyor, şarkıda yer alan orgazm seslerini çıkarabilecek kadar ruhunu katıyor. İşte tam da bu nedenden şarkı birçok ülkede yasaklanıyor. Çünkü insanlar bu sesin ancak sevişirken çıkabileceğini düşünüyor. 

İşte böylesine tutku dolu bir ilişkiden geriye kızları Charlotte ve binlerce fotoğraf, anı, video kalıyor. Fotogalerimizi inceleyin, bu aşka siz de tanık olun. 

**Jane Birkin, Serge Gainsbourg ile ayrıldıktan sonra yönetmen Jacques Coillon ile birlikte olmuştur ve bu birliktelikten üçüncü kızı Lou Doillon doğmuştur.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI