Ana SayfaYaşamOfis Stresinizi Azaltmanın 13 Yolu

Ofis Stresinizi Azaltmanın 13 Yolu

1. Zor işleri önden halledin. Günün ilk saatlerinde daha verimli olacağınız gerçeğini göz önünde bulundurun ve sizi zorlayacağını düşündüğünüz işleri önce tamamlayın.

2. Egzersizi önceliğiniz olarak belirleyin. İster yan sokakta bir yürüyüş olsun ister spor salonunda bir randevu; ama ne olursa olsun zihninizi boşaltmak için egzersiz yapın.

3. Atıştırmalıklarınızın keyfine varın. Bilinçsiz bir avuçta tüketmek yerine çekmecenizdeki sağlıklı atıştırmalıkları tadını çıkararak yiyin.

4. Arkadaşlarınızla iletişim kurun. Günlük gerginliklerden sizi uzaklaştıracak faktörlerden biri de sosyalleşmek. İş yerindeki arkadaşlarınızla 5 dakika da olsa iş dışındaki konularda sohbet edin.

5. Mutfak toplantılarına katılın. İş arkadaşlarınızla günlük temponuzu konuşmak için mutfakta buluşun ve onlarla pozitif ilişkiler kurun.

6. 5 dakikalık kaçamaklar yapın. Nasıl okul zamanlarında kafanızı dağıtmak için ara sıra deftere karalamalar yapıyorsanız iş yerinde de kendinize esnek zamanlar tanıyın.

7. Sadece nefes alın. Ciğerlerinizi açmak ve zihninizi boşaltmak için birkaç dakikalık nefes egzersizleri yapın.

8. Endişelerinizi listeleyin. Eğer zihninizde birçok sorun aynı anda dönmeye başladıysa onları bir sıraya dizip kağıda not alın ve yavaş yavaş çözüme kavuşturun.

9. Modunuzu düşüren müzikleri kapatın. Dinlediklerinizin ruh halinizle bir bağlantısı var. Eğer gerginseniz sizi sakinleştirecek, yorgunsanız size enerji verecek müzikler dinleyin.

10. Masanızı toplayın. Çalıştığınız masanın temiz olmasına ve zevkinize uygun detaylar içermesine özen gösterin.

11. Gözünüzü ekrandan ayırın. Özellikle baş ağrısının önüne geçmek için ara sıra bakışlarınızı ekrandan dışarıya çevirin.

12. Yükünüzü paylaşın. Eğer bir sonunun veya projenin üstesinden tek başınıza gelemiyorsanız yetkinliğine güvendiğiniz bir iş arkadaşınızdan fikri desteğini isteyin.

13. Kısa masajlar yaptırın. Zor bir gün geçiriyorsanız öğle arası tatilinde kendinize bir boyun masajı armağan edin.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI