Ana SayfaErkek ModasıÖzel dikimde uzman: Tailord

Özel dikimde uzman: Tailord

Tailord Kişiye Özel Dikim Atölyesi 2009 yılında Akaretler`de açılan şık bir butik. Erkek giyim için farklı alternatifler arayanlara ilaç gibi gelen yepyeni bir marka. Karbel Konfeksiyon`un da sahibi olan Karabel Ailesi`nin bu girişimi hakkında biz de sizler için bir röportaj gerçekleştirdik. Gelin Tailord`ı bir de Genel Müdür Uğur İrevul`dan dinleyelim!

Tailord 2009 yılında açılan bir butik, peki bu kişiye özel dikim atölyesi fikri nasıl ortaya çıktı? Karbel Konfeksiyon hala aktif bir şekilde çalışıyor mu, yoksa tamamen özel dikime mi geçildi, biraz anlatır mısınız? 
Bir kavram karışıklığını düzeltmek isterim. Sektöründe İhracat şampiyonu olan Karbel Konfeksiyon son 20 yıldır Türkiye’nin gerek kapasite anlamında, gerek servis verdiği markalar itibarı ile en büyük gömlek üreticisi olarak hizmet vermeye devam ediyor. 2009 yılında kurulan Tailord Kişiye Özel Dikim Atölyesi ise tamamen hobi gibi başlayan ama hem ticari hem de marka geleceği potansiyeli görülen, Gurup Şirketleri Yönetim Kurulumuzun gönülden inandığı yeni ve özel bir markalaşma projesidir. 
Mağazanız oldukça şık görünüyor. Gerekli hedef kitleyi yakalayabildiniz mi? Talepler ne durumda? 
Hedefimiz öncelikle butiğimizin atmosferinden, kişiye özel servisimizden ve birebir kurduğumuz ilişkiden  memnuniyet duyan  müşterilerdi. Hedef analizi yapmaya büyük özen gösterdik ve bu hedefi çok kısa sürede yakalayabildiğimizi ifade edebilirim. Müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutmaktayız. Memnuniyet endeksimiz hedeflerimizle uyumlu hatta üzerinde bile diyebiliriz. Bu ve benzeri kişiye özel servislerin talebi çok farklı sebeplerle değişiklik gösterebilmektedir. Talepler planlarımız doğrultusunda  uyumlu ve biraz da üzerindedir .    
Kaç kişilik bir ekibiniz var ve süreç nasıl işliyor?
 
Butiğimizde ön planda görünen 3 yakışıklı yüzümüz var. Ancak üretim, planlama, muhasebe, finansman, müşteri ilişkileri, ithalat ve lojistik birimlerini de hesaba katacak olursak yaklaşık 25 kişiden oluşan hevesli, dinamik ve çalışkan bir ekibimiz mevcut.
Mesela özel dikim gömleği bir ne kadar sürede teslim alabiliriz? 
Süreç esasında hem çok basit hem de çok karmaşık . Konfeksiyon gurubunu  ( Takım elbise , ceket, pantolon, yelek, palto ) en erken 3 haftada, gömleği 10 günde ( çok özel durumlarda 24 saatte ) , ayakkabıyı 15 günde teslim ediyoruz. Üretimin yoğunluğu , malzemenin temini , müşterinin çok özel talepleri doğrultusunda mümkün olan tüm esnekliği ve sürati sağlamaya gayret ederken gerçekçi olmaya da özen gösteriyoruz . Tutamayacağımız bir sözü kesin olarak vermiyoruz. İlaveten   verdiğimiz tarih sözünü her zaman tutmak gibi bir özelliğimiz var .
Muhtemelen geri dönüşler olumlu oluyordur ama değişik bir durumla karşılaştığınız oldu mu? 
Bu ve benzeri tüm servis ve hizmetlerde ( custom made , made to measure veya özel üretim ) farklı geri dönüşler alınması biraz da kişisel algı ve beklenti ile ilgilidir. Örneğin özel yapım bir masa, saat, araba beğenilir ve sipariş verilir. Fakat dikkat edilmesi gereken nokta sipariş edilen ürün sizin kullanacağınız ölçüye uyuyor mu?  Ürünün rengi, dokusu, hayalinizi karşılıyor mu? Aynı durum takım elbise veya gömlekte de yaşanabiliyor . 
Kritik nokta eğer bir müşteri herhangi bir ürünü özel bir üretim olarak talep ediyor, fiyat farkını ve ön ödemesini yapıyor bir de daha fazla beklemek zorunda kalıyor ise doğal olarak müşterinin beklentisi de aynı oranda yükseliyor hatta katlanabiliyor. Bu beklentinin eksiksiz ve zamanında karşılanması ise bizim mottomuzdur. Değişik durumlar ile karşılaşmak esasında bu servisin bir ana teması. 1 gömlek için 3 gün çalıştığımız servisler var. Bunun yanında  dünyada sadece 100 adet Takım elbise üretimini karşılayabilen  “Limited- Sınırlı” ve çok pahalı bir kumaştan mamul ürünün 5 adedini 15 dakika da servis ettiğimiz servisler de var . Servisin yaşanan değişik durumları inanın bu röportaja sığmaz 🙂 
Belli başlı müşterileriniz var mı, sürekli sizden giyinmek isteyen? 
Yurt içinden ve yurt dışından nerede ise aile olduğumuz müşterilerimiz var. Her biri kendi alanlarında birer fenomen olan bu kişilerin ismini vermek doğru olmaz diye düşünüyoruz.
Kumaşlar, düğmeler vs. hepsi sizin üretiminiz mi? 
Ürünlerimizde kumaştan, düğmeye, teladan astara kadar dünyaca kabul gören marka ve kaliteleri kullanıyoruz. Özelliğimiz bu çok kaliteli malzemeleri en doğru üretim teknikleri ve müşteri beklentisini karşılayacak detaylarda ürün haline getiriyor oluşumuz. Hiç bir hammaddeyi kendimiz üretmiyoruz ancak en iyisini arıyor,  buluyor, malzemeleri neredeyse cımbızla seçiyor ve müşteri beklentisi doğrultusunda bir araya getiriyoruz .
Gömlek dışında da kişiye özel tasarımlarınız oluyor mu?
Elbette , kişiye özel;  takım elbise, ceket, pantolon, yelek, palto, ayakkabı, kemer, deri çanta, deri aksesuar, metal aksesuar bu gurupların tamamında özel tasarımlarımız mevcut. Çok yakında değerli madenler ve taşlar kullanılarak oluşturduğumuz tamamen tasarım aksesuarlar da ürün yelpazemize katılacaktır.  
Fiyatlar hangi aralıkta değişiyor? Özel dikim lükse giriyor fakat daha ulaşılabilir olmak gibi bir hedefiniz var mı? 
Aslında özel dikim 30 sene öncesinde bir mecburiyet ve hayatın olağan akışıydı. Son 20 yıldır yaşanan hazır üretim-tüketim ve seri imalatlara ilave ulaşılabilir moda anlayışı, özel dikimin lükse girdiği olumsuz algısını yarattı. Bir bakıma evet, kişiye özel üretim günümüzde lüks segmentine de giriyor. Zira kişisel ürünlerde,  çok pahalı algısı fazla ön planda  fakat bizce bu yanlış yönlendirilen bir algı. Örneğin butiğimizde hazır bir gömleğin fiyatı 175 TL ama 225 TL’ye her detayı size özel gömlek üretebiliyoruz . Fark aslında sadece bu kadar. Bu kadar bir fark ile ortaya çıkan ürün ise gerçek anlamda çok farklı ve kişiye özel. Yoğun ulaşılabilir olmak gibi spesifik bir hedefimiz yok,  bize göre hiç bir özel dikim markasının da bu yönde bir özel hedefi olmamalıdır. Bu yaklaşımda servisin büyüsünün bir noktada kaybolduğu fikrindeyiz . Bize ulaşan  ve bizim ulaşabildiğimiz ancak en önemlisi memnun ettiğimiz müşterilerimiz  şu aşamada yeterli ve en öncelikli Kurumsal hedefimizdir . 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI