Ana SayfaTeknolojiPopüler Uygulama: Meerkat

Popüler Uygulama: Meerkat

Her ne kadar hepimiz Twitter çocuğu olsak da, eksik birşeyler olduğunu az çok tahmin edebilirdik. Fakat yine bu eksiği fark edip, kapatmayı başaran bir başkası oldu ve çok çok kısa bir sürede binlerce takipçi kazanıp, milyon dolarlık tekliflerle karşı karşıya kalmayı başardı. Neyseki konumuz kurucusu değil, uygulamanın kendisi: Meerkat. 

Nedir Meerkat? Anlık haber akışını takip ettiğimiz Twitter`ın bir eklentisiymişcesine çıkan bu video uygulaması, anlık canlı yayın paylaşımını sağlayan bir sosyal medya platformu. Tek bir tık sayesinde Twitter`da canlı yapmanızı sağlayan bu uygulamada, Twitter takipçilerinize de ulaşabiliyorsunuz. 

Fakat…

Twitter bu durumdan pek hoşlanmadı. Geçtiğimiz hafta aldığı ani bir kararla Meerkat`ın Twitter kullanıcılarına erişimini engelledi. Bu Meerkat için büyük bir darbe olsa da, Meerkat`ın kurucusu Ben Rubin bunu sadece `hızlanma engeli` olarak görüyor ve alternatif çözümler için çalıştıklarını söylüyor. 

Bunun dışında yepyeni bir gelişme daha oluyor ve bu darbe sonrasında bir iyi haber de Greylock Partners`dan geliyor. 40 milyon dolarlık değer biçilen firmaya 12 milyon dolarlık yatırım da Greylock ve ismi açıklanmayan bir yatırımcıdan geliyor.  

Uygulamaya tekrar dönecek olursak, Meerkat`a giriş yaptıktan sonra karşınıza 2 adet seçenek çıkıyor. Bunlardan biri `schedule` yani planla, diğeri ise `stream` yani yayınla. Eğer canlı yayınınızı hemen başlatmak istiyorsanız `stream`i seçiyorsunuz; gün içinde bir saatte yayınlamak istiyorsanız ise `schedule` seçeneğini işaretliyorsunuz. Canlı yayın sırasında takipçilerinize de bildirim gidiyor ve anlık geri dönüşler olabiliyor. Fakat Twitter ile problemleri çözüldü mü veya kullanıcılara ulaşım sağlanabiliyor mu henüz kesin bir bilgimiz yok. Deneyip görün, seveceksiniz!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI