Ana SayfaSağlıkProtein Alırken Yapılan Yanlışlar

Protein Alırken Yapılan Yanlışlar

Kilo vermeye çalışıyorsanız, uzmanlar protein ağırlıklı beslenmenizi öneriyor. Ancak sertifikalı diyetisyen Leslie Langevin, bu bileşeni alırken bazı yanlışlar yapıldığını söylüyor.

CDC’nin 19-70 yas aralığındaki kadınlar için önerdiği günlük protein miktarı 46 gram. Ancak herkesin hareketlilik oranı ve kilosu fazla olduğu için bu konuya açıklık getirmek gerekiyor. Eğer 63 kiloysanız ve aktif bir yaşantınız varsa günde 80 gram protein almalısınız.

Proteini sadece ızgara tavuk, yumurta veya protein barları ile sınırlıyorsanız tofu, kabuklu besinler, tahıllar ve sebzeler gibi bitkisel proteinleri es geçiyorsunuz demektir. Leslie, lif de içeren bu besinlerin kalk krizi ve kanseri engellemelerinin yanı sıra kilo kontrolüne de yardımcı olduğunu söylüyor. “Eğer vejeteryan veya vegansanız, bitkisel proteinlere ağırlık vermeniz son derece önemli,” diye de ekliyor.

Eğer egzersiz yapıyorsanız protein kaslarınızı onarmak ve güçlendirmek için de son derece gerekli. Leslie egzersizden yarım saat sonra amino asit yönünden zengin protein içerikli beslenmenizi öneriyor. Bu ise süt ve süt ürünlerinde, yumurtada, kavrulmuş fıstıkta ve bazı protein tozlarında bulunuyor.

Uzmanlar iştahınızı düzenlemek ve tok kalmak için protein almanız konusunda hemfikir; ancak Leslie bir öğünde en fazla 20 ila 30 gram kadar protein tüketmenin ideal olduğunu belirtiyor. Vücudun bir seferde sindirebildiği miktar bu olduğu için günlük protein alımınızı öğünlere bölmenizde fayda var.

Atıştırmalıkları da sadece sıkıldığınız veya canınız tatlı bir şey istediği için tüketmemelisiniz. Yediğiniz sağlıklı atıştırmalıkların protein almadığınız öğünlerin açığını kapatmasına özen göstermelisiniz. Elmanın yanında biraz fıstık ezmesi veya yoğurt ve tahıl gibi dengeleyici ara öğünler hazırlamanızda fayda var.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI