Ana SayfaSağlıkReiki Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Reiki Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Reiki’yi duymuş muydunuz? Bu ‘sıcak iyileşme trendi’, geçmişi 1920’lere uzanan Japon alternatif iyileşme pratiğidir. Akupunktur gibi geleneksel Çin tekniklerinin, topraklanma ve orman banyosu gibi doğal tekniklerin yükselişe geçmesi ile bilinirliği artan Reiki’yi bu kadar özel yapan ne; sizin için araştırdık.

‘Ray-Key’ olarak telaffuz edilen Reiki, evrensel yaşam enerjisi demek. Bizi tamamen çevreleyen bu yaşam enerjisi avuç içlerinden yükseliyor. Japonlar için enerji anlamına gelen ‘ki’, Çin akupunkturundaki ‘qi’ ile eşanlamlı. Enerjiye odaklanan iki tedavi arasındaki fark ise, ilkinde iğnelerin olmaması.

Reiki nazik, müdahalesiz, ellerinizi kullandığınız bir teknik. Reiki tedavisinde 60 ila 90 dakikanızı bir sandalye veya masaj masası üzerinde, tamamen giyinik olarak ve Reiki uzmanının elleriyle vücudunuzun farklı noktalarına dokunması veya ellerini bu noktaların üzerinde gezdirmesi ile geçiriyorsunuz.

Reiki’de konsept, iyi enerjinin transferi üzerinden şekilleniyor. Enerji vücudun hücrelerine, dokularına, organlarına ve duygusal merkezlerine odaklanıyor. Reiki tedavisinin sonunda tüm beden sistemi güçleniyor. Reiki tedavisinin ardından kişiler kendilerini daha sakin ve rahatlamış hissediyor.

Fiziksel, duygusal ve ruhsal iyileşme arayan kişiler neden Reiki’yi denemeli?
– Akıl sağlığının dengesi (korku, anksiyete, depresyon)
– Dinlenme ve rahatlama
– Üzüntünün azalması
– Ameliyata hazırlanma
– Kanser veya HIV için kişisel tedavi
– Yaşam şeklinde değişim

International Association of Reiki Professionals’a göre Reiki bir hastalığın veya rahatsızlığın tedavisi için çözüm değil. Ancak vücudun iyileşmesi için ihtiyacı olan dengenin sağlanmasına yardımcı oluyor.

Herhangi bir yan etkisi veya zararı olmayan Reiki, alternatif bir yaşama geçmek isteyenler için iyi bir başlangıç noktası olabilir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI