Ana SayfaYaşamRenkli güllerin anlamları

Renkli güllerin anlamları

Beyaz gülün anlamı: Saflık, Sır, Masumiyet, Saygı, Değerlilik

Beyaz en eski gül çeşitlerinden biridir ve hem eski hem de modern medeniyetlerin en favori çiçeklerinden olmuştur. Beyaz güller saflığı ve masumiyeti sembolize ederler. Gelinler geleneksel olarak beyazlara bürünürler. Beyaz gül masumiyetin, sadakatin ve saflığın mükemmel bir amblemidir. Saf beyazdan fildişi beyazına kadar bütün beyaz güller gelin buketleri, korsaj ve etkili aranjmanlar için mükemmel seçimlerdir.

Kırmızı gülün anlamı: Aşk, Saygı, Cesaret, Tutku, Takdir, Tebrik

Kırmızı güller akla hemen tutkuyu ve gerçek aşkı getirir. Tek bir kırmızı gül “seni seviyorum” imzası taşır. Çiçeklerin dili ortaya çıktıktan sonra tarih boyunca ilk anlamı hep aşk olmuştur. Kırmızı güller ayrıca cesaret ve tebrik mesajı da iletebilir. Tarihteki ilk at yarışlarının ismi “Güllerin Koşusu”ydu ve kazanana kırmızı güllerden oluşmuş bir buket verilirdi.

Pembe gülün anlamı: Mutluluk, İncelik, Romans, İmrenme, Tatlılık, Teşekkür

Pembenin birçok çeşidi vardır: Solgun pembeden canlı pembeye kadar. En solgun pembe nezaketin, neşenin ve inceliğin işaretidir. Gelin pembesi muhteşem solgun pembe floribundadır. Uzun yaşar ve çok hoş bir kokuya sahiptir. Açık pembeden normal pembeye kadar olan güller sempati ve imrenmeyi ifade edebilir. Laser ve Diplomat gibi koyu pembe güller bir başkasının hayatınıza dahil olmasından dolayı ne kadar mutlu olduğunuzu göstermek için mükemmel bir seçimdir.

Sarı gülün anlamı: Arkadaşlık, Önemseme, Hoş Geldin, Neşe

Alman Kültürü’nde bu güzel sarı güller ihanetin ve ölen aşkın sembolüdür ama daha geleneksel olarak arkadaşlığın ve mutluluğun simgesidir. Fosil kayıtlarına göre yaygın bir gül olan sarı güller Orta Doğu’da 1700lü yıllarda keşfedilene kadar aslında bilinmiyordu. O zamandan sonra bahçelerin ve buketlerin en favori çiçeklerinden olmuştur.Bu altın renkli gülü hasta bir arkadaşınıza gönderebilirsiniz. Sarı güller ayrıca yeni anne olanlara, taze nişanlılara ve renkli bir minnettarlık göstermek istediğiniz kişilere verilebilir.

Turuncu gülün anlamı: Arzu, Heves, Gurur

Kırmızı gül tutkuyu, sarı gül arkadaşlığı sembolize ederken, turuncu güller de genelde bu ikisinin arası bir duyguyu işaret eder. Turuncu güller coşkundur, şendir ve verilen kişiye büyülenmeyi ifade eder.

Şeftali rengi gülün anlamı: Takdir, Samimiyet, Minnettarlık, Mütevazılık

Şeftali rengi güller genelde takdir veya minnettarlığı ifade etmek için gönderilirler. Kibar ve hoş renkleri ile sempatiyi ifade etmek için de verilebilir. Teşekkür etmek veya bir dostu ne kadar özlediğinizi de şeftali rengi güllerle anlatabilirsiniz.

Mavi gülün anlamı: Eşsiz

Mavi güll kişinin eşsizliğini ve de ilahi aşkı temsil eder. Sevdiğinize eşsiz güzelliğini anlatmak için mavi güllerden hoş bir buket hediye edebilirsiniz.

  

Siyah gülün anlamı: İlişkinin Sonu

Siyah güller var olmasa da koyu kırmızı güller siyah gibi görünebilir. Birine siyah gül vermek bir ilişkinin veya fikrin öldüğü anlamına gelir. Bununla birlikte bazıları siyah gülün yeniden doğuşu ve yeni bir başlangıcı sembolize ettiğini söylemekte.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI