Ana SayfaRöportajRöportaj: Aycan Köktürk

Röportaj: Aycan Köktürk

Öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Merhaba ben Aycan Köktürk, Morikukko markası’nın kurucusuyum. Ekonometri lisansımın üzerine, işletme yüksek lisansı yaptım. Aile şirketinde perakendecilik sektöründe çalıştıktan sonra, eşimin işi dolayısıyla yurtdışına taşındık; orada mobil pazarlama ve organizasyon sektörlerinde çalıştım. 9,7 ve 5 yaşında üç çocuk annesiyim.

Morikukko’nun hikayesini nedir? Bu ilginç ve kullanışlı tasarımı yapmak aklınıza nereden geldi?

Yurtdışında Morikukko’ya benzer tasarımlarla karşılaşıyordum ancak tasarım anlamında tam da bizim ihtiyaçlarımızı karşılayacak kadar güçlü bulmuyordum; çocukların ve bizim ihtiyaçlarımıza cevap verecek, birden çok amaca hizmet eden, bir kimliği olan, rahat, hafif, renkli, kendini yenileyen bir sırt çantası yaratmak istiyordum. Farklı ve bambaşka bir konsepti de işin içine katmak istedim; Morikukko sırt çantalarına ek olarak, köpeklerinizle eşleşebileceğiniz Morikukko pet köpek sırt çantası/yelek/mont ürününü geliştirdim. Artık köpeğiniz dolaşmaya çıktığında, sırtında, tıpkı sizin gibi kendi eşyalarını taşıyabiliyor olacak.

Markanın ismi oldukça ilgi çekici. Anlamı nedir ?

Mori Japonca Orman demek, kukko da horoz demek. Zaten bizim Morikukko’nun logosu horoz. Kuzey Avrupa dillerinin ve Japoncanın fonetiği çok hoşuma gider herzaman. Horoz da bollluğun, bereketin, ekzantirikliğin simgesidir; ben de hep horoz resmi, figürü toplarım. Picasso’nun, Chagall’ın ve Jale Yılmabaşar’ın horozları eşsizdir. Birgün bir marka yaratırsam, içinde muhakkak horoz olmalı diye düşünürdüm hep…

Koleksiyon oluşturma sürecinizden bahseder misiniz, en çok nelerden ilham alırsınız?

En çok zıt renklerden; pastel renkler ve neon renklerin beraber kullanılmasından ve boyut fikrinden. İnsanın gözüne güzel gelen şeyi yaratan bence boyut algısı…

Derinlik…

Ve tabi ki son derece stilize ressamlardan, Pollock, Van Gogh gibi…

Markayı gelecekte nerede ve nasıl konumlandırıyorsunuz?

Morikukko’yu Türkiye’den çıkma bir dünya markası olarak görmek istiyorum.

Morikukko tasarımları nereden satın alınabiliyor?​

Harvey Nichols, Galeries Lafayette, Network, Que Mağazaları ve seçkin tasarım butiklerinin yanısıra www.morikukko.com ‘dan satın alabilirsiniz.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI