Ana SayfaRöportajRöportaj: Tuba Ergin

Röportaj: Tuba Ergin

Bilmeyenler için Tuba Ergin`i tanıyalım? 

Lise eğitimimi ABD’nin Chicago kentinde tamamladım, “Art Institute of Chicago’da moda tasarım dersleri aldım. 2000 yılında La Salle Academy’nin Moda Tasarımı ve Pazarlaması diploma programını bitirdim. 2002 yılından bu yana Türkiye’de Network, US Polo, Lacoste, Koton gibi markalara danışmanlık ve koleksiyon hizmeti verdim. 2010 yılında kendi markam Garden Of Denim Design; “G.O.D.D.”ı kurdum ve Cph, Premium, Who’s Next ve White fuarlarına katılarak, tasarımlarımı 7 ülkede özel butiklerde satmaya başladım. 2013 yılında ”TUBA ERGIN” markasını yaratarak, İstanbul Moda Haftası’nda aktif olarak yer almaya başladım. Desa markası ile işbirliği yaparak “Tuba Ergin for Desa” kapsül koleksiyonu hazırladım. İtalya Vogue ve Deri Tanıtım Vakfı’nın seçtiği 7 Türk tasarımcısından biri olarak L’UOMO VOGUE ve VOGUE Italia dergilerinde koleksiyonlarım yayınlandı. Tasarımlarımı Mart 2016’dan bu yana Maçka Caddesi’ nde açtığım showroomumda sunuyorum. 

Koleksiyonlarınızı hazırlama süreciniz nasıl ilerliyor? İlham aldığınız şeyler nelerdir? 

2016/17 Sonbahar Kış koleksiyonum olan “Future Imperfect” de savaşçı bir kadın kahraman yarattım. Aslında yarattığım bir metropol kadını. Bunu yapma nedenim; kadın artık işine gidiyor, çocuğuna bakıyor ve evinin işleriyle de ilgileniyor. Üstüne kat kat sorumluluklar almış ve her yeni güne başladığında kendini bir savaşın içinde buluyor. Savaş olarak agrasif bir savaş değil tabii ki daha çok güçlü bir kadının kendi içinde vardiği mücadeleden  bahsediyorum. Dolayısıyla bu koleksiyonun çıkış noktası kadın kahraman. Aynı zamanda okçuluk sanatı Kıyudo’nu Silüetleri ve kış ormanlarının dokularıyla karıştırdık, ortaya enteresan bir görünüm çıktı. Okçuların kullandığı göğüs koruma bantları tüm koleksiyonun ana detayı oldu. Aynı zamanda üç parmaklı okçu eldivenleri, tek omuz detayları, kimono kolları, pilise kaşeli, volümlü eteklerimiz, okçu pantolonları vardı. Hem renk hem de grafik bloglarının olduğu bir koleksiyondu. Pilise detaylar, kimono formları, geniş Hakama formlu pantolonlar, asimetri, tek kol koleksiyonun genel siluetlerini oluşturuyor. Koleksiyonun ana kumaşları taşlanmış ipek, şifon, cupro, takımlık dökümlü yünler, vejetal deriyken, vücudu saran triko elbiselere de koleksiyonda sıkça rastlıyoruz. Orman görüntülerinden esinlenerek hazırlanmış gürgen ağacı ve  onları kaplayan yosunların kesitlerinden esinlenmiş motifler, jakar baskı ve işleme desenlerinin çıkış noktası oluyor. Renklerde siyah, antrasit, lacivert, ekru, petrol yeşili, bordo ve kiremit tonlarına  sıkça rastlıyoruz. Güçlü doğa ile dengede, özgün ve sıra dışı bir kadın karamanı  betimliyor koleksiyon. 

Tuba Ergin kadınını tarif eder misini? 

Tuba Ergin kadını, güçlü, doğa ile dengede, özgün ve sıra dışı bir kadın kahraman. Koleksiyonlarımı da  güçlü, çevreye duyarlı ve rafine kadınlar için tasarlıyorum. 

Kişiye özel tasarımlar yapıyor musunuz? 

İlk başlarda yapmıyor olmama rağmen, koleksiyondan seçilen tasarımlar yakın çevreme yaptığım kişiye özel dikim ile başlayıp oldukça genişledi. Şu an atölyemizin önemli bir kapasitesi kişiye özel dikim için çalışıyor. 

Dünyada tasarımlarını beğendiğiniz tasarımcılar kimler? Türkiye`de tasarımlarını giydiğiniz tasarımcılar var mı?    

Yurtiçinde çok sevdiğim bir arkadaşım olan Gül Ağış’ın tasarımlarını giyiyorum.  Aynı zamanda  erkek giyiminde Hatiçe Gökçe ve Giray Sepin’i çok başarılı buluyorum. Yurtdışından Iris Van Herpen, Rodarte, Alexander Mc Queen, Yohji Yamamotoyu ve Rick Owens’i innovatif buluyorum. Ayn zamanda Vetements, Isabel Marant tasarımlarını zahmetsiz şık ve zamansız buluyorum.  

Koleksiyonunuzu satın almak isteyenler size nasıl ulaşabilir? 

Maçka Caddesi No:18/c Nişantası’nda yeni butik/ showroomumu açtım. Aynı zamanda önümüzdeki ay yeni e-ticaret sitemiz aktif hale geliyor. Bunun dışında Gizia Gate ve Brandroom’da koleksiyonlarım satışta. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI