Ana SayfaTeknolojiRuh Sağlığınız İçin Teknolojiden Yardım Alın

Ruh Sağlığınız İçin Teknolojiden Yardım Alın

Günlük iş stresi, rutinlerimizin yarattığı baskılar ve özellikle pandemi döneminde yaşanan endişe ve korkulardan uzaklaşabilmek için farkındalık, daha iyi bir zaman yönetimi ve daha yakın ilişkiler konularında Apple cihazlarındaki hayatınızı kolaylaştıracak ve sizlere yardımcı olacak özellikleri derledik.

Gün içinde bazı anlarda durup rahatlamaya ve farkındalığınızı artırmaya vakit ayırmanız stresinizi azaltmaya ve genel sağlık durumunuzu iyileştirmeye çok yardımcı olacaktır. Bunun için App Store’dan bir meditasyon uygulamasını ya da Apple Watch’unuzdaki yerleşik Nefes uygulamasını kullanarak kendinizi rahatlatabilir, dengenizi koruyabilirsiniz. Kullandığınız uygulamalar farkındalık dakikaları olarak iPhone’da bulunan sağlık uygulamasında kaydedilir. Bunları günlük haftalık ve aylık olarak takip edebilirsiniz. Daha iyi bir ruh sağlığı için App Store editörleri tarafından önerilen aralarında Meditopia gibi Türk geliştiriciler tarafından yaratılan uygulamaların da bulunduğu bir çok koleksiyona  App Store’dan erişilebilir.

Nefesinize odaklanın

Rahatlamak ve nefesinize odaklanmak için Nefes uygulamasını kullanabilirsiniz. Nefes uygulaması bir dizi derin soluk alıp verme egzersizi yapmanız için size yol gösterir ve her gün nefes alma egzersizi yapmak için zaman ayırmanızı anımsatır. Ne kadar uzun süre nefes alma egzersizi yapmak istediğinizi seçin, ardından animasyon ve hafif dokunuşlar sayesinde nefesinize odaklanın.

Meditasyon uygulamaları

Türk geliştiriciler tarafından geliştirilen ve 60’dan fazla ülkede üyesi bulunan başarılı uygulama Meditopia ile farkındalık yolculuğuna çıkabilir, rahatlamayı öğrenebilirsiniz. iPhone’unuz yanınızda değilken bile tüm içeriklere Apple Watch üzerinden de erişebilir, kolay kullanım için Siri kısayolları oluşturabilirsiniz. Apple Watch’unuz günlük rutinlerinizi öğrenerek doğru zamanda doğru meditasyonu size önerir.

Takvim

iCloud sayesinde gününüzü daha iyi planlayabilir takviminizi ister cebinizden ister kolunuzdan isterseniz de masaüstünüzden yönetebilirsiniz. Takvime bir randevu eklediğinizde, bir etkinliği sildiğinizde veya toplantınızı güncellediğinizde iCloud, bu değişiklikleri tüm aygıtlarınızda gerçekleştirir. Birden fazla takvimi aynı anda kullanabilir, paylaşılan takvimler sayesinde aileniz, arkadaşlarınız ya da iş arkadaşlarınızla farklı takvimleri paylaşabilirsiniz.

Anımsatıcılar

Gün içerisinde hatırlamamız gereken bir çok şey kaygımızın artmasına neden olabilir. Takip ettiğimiz, hatırlamamız gereken işler için Anımsatıcılar uygulaması artık her zamankinden daha fazlasını yapabiliyor. Farklı listeler oluşturarak yapmanız gerekenleri takip edebilir, her anımsatıcı için tarih, saat ekleyebilir, paylaşılan listelerde arkadaşlarınıza ya da aileinize görevler atayabilirsiniz. Üstelik anımsatıcı eklerken Siri’yi de kullanabilirsiniz: “Hey Siri, arabaya binerken markete uğramam gerektiğini hatırlat” derseniz iPhone’unuz arabanıza bağlandığında size anımsatıcıları gösterir.

Ekran Süresi

Sosyal medya, e-posta, videolar ya da uygulamalarla bazen istediğimizden daha fazla vakit geçirebiliyoruz. Ekran Süresi özelliği sayesinde, Apple cihazlarınızda ne kadar zaman harcadığınıza ilişkin gerçek zamanlı raporlara erişebilir ve yönetmek istediğiniz uygulamalar için sınırlar ayarlayabilirsiniz. Böylece hem farkındalığınızı artırır, hem de değiştirmek istediğiniz bir alışkanlık varsa onu daha iyi yönetebilirsiniz.
 

Siri
 
Ayda 25 milyondan fazla istek için kullanıcılara yardımcı olan dünyanın en popüler akıllı asistanı Siri bilgi edinmenin ve işlerinizi halletmenin vazgeçilmez bir yolu haline geldi. Üstelik şimdi yeni Türkçe sesleriyle tonlamaları çok daha doğal ve konuşması çok daha akıcı.
 
Günlük hayatınızı kolaylaştırmak için her zaman Siri’den de destek isteyebilirsiniz. Aşağıda yapabileceklerinize ilişikin bazı örnekleri görebilirsiniz ;
  • Hey Siri, beni sabah 06:30’da uyandır
  • Arabaya bindiğimde markete uğramam gerektiğini hatırlat
  • Takvimiminde bugün için başka ne var?
  • 10 dakikadan geri say
  • Yarın hava nasıl?
  • Bir alışveriş listesi yap
     
Yolda geçirilen zamanı etkili kullanma
 
Büyük şehirlerde yaşayanlar için yolda geçirilen zaman en büyük stres kaynaklarından biri. iPhone ve Apple Watch akıllı yazılımları iOS ve watchOS’in sunduğu üstün özellikleri ile stresinizi azaltmaya yardımcı olabilir.
Takvim uygulamasında toplantılarınızı organize ettiğinizde uygulama toplantı lokasyonu, saati ve trafik durumunu göz önünde bulundurarak yola çıkmanız gereken zamanda size bir bildirim gönderebilir. Toplantı konumunuza dokunduğunuzda Harita otomatik olarak açılır ve size yol tarifini verebilir. Böylece toplantılarınıza geç kalma kaygısı yaşamazsınız. App Store yolculuğunuzun istediğiniz gibi geçmesi için birçok uygulama ve içerik sunar. Yol boyunca sevdiğiniz bir Podcast ya da 3. Parti uygulamalardan sesli kitap dinleyebilir, Apple Arcade’in eğlenceli oyunlarından birini oynayabilir ya da Apple Music’ten istediğiniz bir albümü dinleyebilirsiniz. 

AirPods Pro kullanarak dışarıdan gelen gürültüyü engelleyebilir tamamen dinlediğinize odaklanabilir ya da sessizliğin tadını çıkarabilirsiniz.
 

Gürültüden uzaklaşma
 
Bulunduğunuz ortamdaki gürültü siz farkına bile varmadan kulaklarınıza zarar verebilecek seviyelere yükselebilir. 

Apple Watch’unuzdaki Gürültü uygulaması, mikrofonu ve maruz kalma süresini kullanarak bulunduğunuz ortamın ses düzeyini sürekli olarak ölçer. Ortam sesi işitme sağlığınıza zarar verebilecek desibel seviyesini aştığında bileğinizde bir dokunma ile sizi uyarır.

Gürültü uygulaması, ortamınızdaki ses düzeylerini örneklemek ve ölçmek için mikrofonu kullanır. Apple Watch’unuz, bu düzeyleri ölçmek için hiçbir sesi kaydetmez. 

Bütün bu verileri de günlük haftalık yıllık şekilde Sağlık uygulamanızdan takip edebilirsiniz.

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur
 

Günde 30 dakika tempolu aktivite yapmak kardiyovasküler hastalıklar, inme, diyabet ve kilo alma riskini en aza indiriyor. Aynı zamanda uykuyu ve ruh halini iyileştiriyor, stresi azaltıyor. Her saat başı ayağa kalkın, biraz hareket edin, su için, esneme hareketleri yapın. Bütün bunlar önemsizmiş gibi görünse de, düzenli hareket etmek enerjinizi yüksek tutmanıza yardımcı oluyor ve daha üretken olmanızı sağlıyor. Her gün en az 30 dakika hareket etmeye dikkat ederek hem ruh hem beden sağlığınızı koruma yolunda bir adım atabilirsiniz.
 

Aktivite
 
Apple Watch daha hareketli ve sağlıklı olmanın kolay ve eğlenceli bir yolunu sunuyor. Tek yapmanız gereken her gün halkalarınızı tamamlamak. 
 
Egzersiz

 

Günde 30 dakika tempolu aktivite yapmak kardiyovasküler hastalıklar, inme, diyabet ve kilo alma riskini en aza indiriyor. Aynı zamanda uykuyu ve ruh halini iyileştiriyor, stresi azaltıyor. Apple Watch’taki Antrenman uygulaması farklı türlerde egzersizleri takip etmenizi kolaylaştırır. 
 

Beslenme

 

Sağlık uygulamasındaki Beslenme metrikleri ve 3. Parti uygulamalar günlük kalori alımınızı, makro ve mikro besinlerinizi takip etmenizi kolaylaştırır. Bu da hem beslenme konusundaki farkındalığınızı artırmanızı hem de alışkanlıklarınızı değiştirmek için yeni bir yöntem sunuyor. 
 

Uyku

 

Her gün uyku zamanı yaklaşırken oluşturacağınız ritüeller ve uyku takibi ile daha iyi ve kaliteli bir uyku uyuyabilirsiniz. iOS’teki Sağlık uygulaması ve watchOS 7 ile birlikte gelen uyku takibi bunun için size gerekli araçları sağlar ve yardımcı olur.

Apple Watch çok hassas sensörleri ve ivmeölçeri sayesinde uykuda olduğunuzu anlayabiliyor. Apple Watch’unuzu yatarken kullandığınızda gece boyu uykunuzu ölçebiliyor. Ayrıca nefesinizin sesini ve hareketlerinizi de takip ederek yatakta olduğunuz dönemde gerçekten uyuyup uyumadığınızı da tespit edebiliyor ve doğru uyku süresini ölçebiliyor.

Aynı zamanda size daha iyi uyku alışkanlıklar kazandırmak için bir uyku rutini yaratabiliyorsunuz. Yatmak istediğiniz saati ve kaç saat uyumak istediğinizi belirledikten sonra yatma saatinize yakın cihazlarınızın ekranları koyulaşıyor ve sizi uykuya hazırlamak için otomatik olarak Rahatsız Etme moduna geçiyorlar.

Aynı zamanda Siri kestirmeleri kullanarak uyku rutininize bir meditasyon ekleyebilir ya da iPhone’unuzun istediğiniz rahatlatıcı müziği çalmasını sağlayabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI