Ana SayfaGüzellikSaç Dökülmesini Önleyecek 6 Öneri

Saç Dökülmesini Önleyecek 6 Öneri

Saç Dökülmenizin Nedenini Doğru Tespit Edin

Saç dökülmesi yaşayan birçok kadın, dökülme sebebinin hormonal olduğunu düşünür. Aslında sadece mevsimsel dökülmeler yaşıyor ya da yanlış saç bakımı, sigara ve egzoz dumanları gibi sebeplerden ötürü saç dökülmesi sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Bu noktada yapmanız gereken saç dökülmenizin normal olup olmadığını anlamak. Daha sonra ise bir dermatoloji uzmanına danışıp, dökülmenizin kalıtsal faktörler, hastalık, demir eksikliği gibi sebeplere bağlı olup olmadığını öğrenin.

Saç dökülmesi hakkında detaylı bilgi için Saç Dökülmesi Nedenleri makalesine göz atabilirsiniz.

Etkili Tedavi Uygulamak

Saç dökülmenizin neden kaynaklandığını belirledikten sonra en etkili tedavi yönteminin ne olduğuna karar verebilirsiniz. Genelde bu hormonal sebep polikistik over sendromu adı verilen yumurtalıklarda oluşan iyi huylu kistlerdir. Olumsuz etkilerini en aza indirmek için genelde jinekoloji uzmanınız tarafından doğum kontrol hapı verilir. Genetik olarak ya da sonradan sahip olduğunuz hastalıklar ve geçirdiğiniz ameliyatlar da saç dökülmesine sebep olabilmekte. Özellikle tiroit hormonunun neden olduğu bir hastalık olan guatr, anemi, biotin eksikliği, obezite gibi hastalıkların neden olduğu saç dökülmesini önlemek için doktorunuzun verdiği ilaç tedavisini uygulamalısınız.

Doğru Beslenme

En kısa sürede ideal kiloya ulaşmak her kadının hayali. Ancak sadece kilo vermeye yönelik hazırlanmış bilinçsiz diyetler ani kilo ve vitamin kayıplarına neden olur. Sadece kilo vermeye yönelik yapılan beslenme biçimi değil aynı zamanda fast food dediğimiz obezite ve daha birçok sağlık sorununa yol açan sağlıksız beslenme de saç dökülmesi başlangıcına neden olmaktadır. Vitaminler vücuda yeterli miktarda alınmadığında saç köklerine ilerleyemez ve keratin üretimi yapılamaz. Bu da güçsüz saç köklerine, dolayısıyla da saç dökülmesine neden olur. Her markette kolaylıkla bulabileceğiniz yiyecekleri günlük beslenme rutininize ekleyerek hem saç dökülmesini engelleyebilir hem de çok daha sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.

Çinko: kırmızı et, tavuk, yeşil sebzeler

Demir: sığır eti, kuru kayısı, kırmızı et, maydanoz, yumurta, buğday, ay çekirdeği

Bakır: ay çekirdeği, kaju, badem, yengeç ve istiridye, yumurta sarısı, tahıllar

A vitamini: yeşil sebzeler, sarı renkli meyveler

B vitamini: taze yeşil yapraklı sebzeler, muz, domates, karnabahar, tahıllar, yoğurt

Sağlıklı bir beslenme planı oluşturup protein, çinko, demir, vitamin ve minerallerin vücuda yeteri miktarda alındığına emin olun. Fast food ve işlenmiş her türlü yiyecekten olabildiğince uzak durun. Saç dökülmeniz başlayalı uzun zaman olduysa iyileşme süreci başlayana kadar özellikle protein ağırlıklı beslenmeye özen gösterin.

Doğru Ürün Kullanımı

Daha temiz ve sağlıklı gözükmesi için düzenli olarak saçımıza uyguladığımız birçok bakım ürünü, aslında içerdikleri kimyasal maddeler ile saça zarar veriyor. Neredeyse her gün kullandığınız şampuan, saç kremi, saç spreyi gibi yoğun kimyasal maddeler içeren ürünleri güzelce inceleyin ve en doğalını almaya çalışın. Aynı zamanda fön makinesi, saç düzleştirici, saç maşası gibi yüksek ısı içeren cihazlarda saçın gelişmesini engelliyor. Yeterli miktarda keratin üretemeyen saç kökü kopup dökülmeye başlıyor. Bu nedenle güzel görünmek isterken saçlarınızı kaybetmek istemiyorsanız, olabildiğince az kimyasal ürün uygulayıp yüksek ısıya maruz bırakmamaya özen gösterin.

Çevresel Etkiler

Günümüzde şehirli kadının saç dökülmesine neden olan en önemli etkenlerden biri de çevresel faktörler. Özellikle egzoz dumanlarından dolayı oluşan hava kirliliği saç derisi üzerine yapışarak saç köklerinin zarar görmesine ve saçlarınızın zayıf ve cansız gözükmesine neden olur. Kullandığınız şampuanı saç tipinize uygun ve nemlendirme özelliği olan bir ürün ile değiştirerek çevreden kaynaklanan zararlı etkileri en aza indirebilirsiniz. Unutmayın, dikkat etmeniz gereken en önemli çevresel etki güneşten gelen zararlı UV ışınları. Özellikle yaz aylarında saçlarınızın kırık, mat ve cansız gözükmesini istemiyorsanız, ekstra nemlendirici uygulamalı ve mevsimsel bakımlar yapmaya özen göstermelisiniz.

Bitkisel Çözümler

Kendi hazırladığınız ve evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bitkisel yağlar ve kürler ile saç köklerinizi besleyebilir, çok daha sağlıklı ve canlı gözüken saçlara sahip olabilirsiniz. Biberiye, aloe vera, çörek otu, ısırgan otu ve nane yağları içeriğindeki prosiyanidin ile dışarıdan gelip saça yapışan ve saç köklerine zarar veren etmenleri engellerler. Bu yağlarla rutin olarak yaptığınız bakımlar sonucunda çok daha sağlıklı saçlara kavuşursunuz.

 

 

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI