Ana SayfaGüzellikSaç Yıkarken Yapılan 6 Hata

Saç Yıkarken Yapılan 6 Hata

1. Saçlarınızı ‘temizlerken’ kuru şampuan kullanmak.

Birçoğumuz bir konuda hemfikiriz: kuru şampuan adeta kanatları cennetten düşmüş bir melek. Ancak uzmanlar kuru şampuanın aslında saçınızı temizlediğini söylüyor. Hatta, yağı hapsettiği ve saçlarınızı kuruttuğu için zararlı olduğunu bile iddia ediyor. Kuru şampuanı haftada en fazla 2 kere kullanmanız öneriliyor.

2. Saç kremini kullanmayı atlamak.

Eğer yıkama esnasında bakım kremi kullanmayı bir rutin haline getirdiyseniz onu tek yıkamada dahi atlamak saçlarınızın güçsüz düşmesine, daha çabuk kırılmasına ve dökülmesine neden olabilir.

3. Yıkarken saçlarınızı sıkmak.

Birçok şampuan reklamında gördüğünüz, şampuanlanan saçın pürüzsüz bir şekilde omuzlardan döküldüğü görüntüleri unutun. Zira saç diplerinizi şampuanlarken saçlarınızın karışmasının önüne geçemezsiniz. Yapabileceğiniz en iyi şey saçlarınızı durularken diplerden uçlara doğru saçlarınızı çok zorlamadan açmaya çalışmak olmalı.

4. Şelalenin altındaymış hissi yaşamak.

Birçok insan banyo yaparken suyun altında durmanın saçların şampuandan arınmasına yardımcı olduğunu düşünür. Ancak saç diplerinizi açmaz ve ellerinizle şampuanın akmasına izin vermezseniz saçlarınızı tam anlamıyla durulayamazsınız.

5. Sülfatsız şampuan kullanmak.

‘Sülfatsız’ güzellik dünyasında kulağa güven verici bir kelime olarak gelebilir. Hatta sülfat -özellikle zayıf, ince telli veya düz saçlar için- çok daha iyi bir sonuç verebilir. Eğer kıvırcık ve inatçı saçlarınız varsa sülfatsız şampuan kullanmak daha iyi sonuç verebilir.

6. Saç tasarımcınıza danışmadan ürün kullanmak.

Saçlarınızın çığrından çıktığını ve bunun için hemen bir çözüm bulmanız gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz. Ancak bu çözümü saçlarınızı tanıyan en iyi kişi olan saç tasarımcınıza danışmadan bulmamanızı öneririz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI