Ana SayfaGüzellikSaçta at kuyruğu modası

Saçta at kuyruğu modası

Sıcaklar saçları da etkiledi. Açık fönlü saçlar, dağınık toplamalar yerini derli toplu at kuyruklarına bıraktı. En şık davetlerde bile kullanılabilen at kuyruğu saçlar kokteyllerin de favorisi. Enseyi açıkta bırakan at kuyruğu modelleri ile yazın sıcak gecelerinde serinlik avantajını yakalaması da önemli bir tercih sebebi. Diğer bir değişle bir süredir devam eden bu at kuyruğu trendi 2011 yazında da çok moda.

Farklı tarzlarda kullanabileceğiniz at kuyruğu modellerini işin ehlinden dinleyerek, trendi takip etmek isteyen sizlere aktarmak istedik. Ebil Kuaför`den Mahmut Yılmaz at kuyruğu saç modelleriyle ilgili detaylı bilgi verdi. Klasik, yandan veya romantik at kuyruğu modelleri nasıl uygulanmalı, yüz tipinize göre nasıl kullanmalı sorularımızın cevaplarını aldık.

At Kuyruğu Saç Modelı arkadan toplanarak yapılan bir saç modelidir diyen Yılmaz, aynı zamanda yüz tipine göre yandan, isteğe göre sağdan yada soldan bağlanarak da yapabilir diyor. Saçı ortadan ikiye çizgi şeklinde ayırarak modern bir at kuyruğu da elde edebileceğini dile getiren Mahmut Bey, ilk aşamada yapılması gerekenin saça hacim kazandırmak olduğunu söylüyor ve ekliyor: `Saçlar çok temiz olduğunda hafif bir krepe ile kabarıklık olur bu da "At Kuyruğu Saçlar" için aradığımız hacmi doğal olarak verir.`

Konuyla ilgili olarak klasik, yandan ve romantik-sofistike diye at kuyruğu saç modellerini üçe ayıran Yılmaz, her birinin özelliklerine ve nasıl yapılması gerektiğine de değindi:

KLASİK
Saçları `At Kuyruğu` yapmak için toplarken dikkat edilmesi gereken hususların başında saçı nerede topladığımız geliyor. Daha modern bir görünüm kazanmak için saçları mümkün olduğunca aşağıdan toplamak ve omuzlarımızın üzerinde bir yerden bağlamalısınız. Böylece saçın duruşu çok daha etkileyici olacaktır.

YANDAN
Eğer at kuyruğu yaparken saçı yandan toplamayı düşünüyorsak yüzümüzün ön kısmına dökülecek olan perçemlerin istikametini mümkün olduğu kadar ters tarafa taramalıyız. Böylece yüzümüze çarpraz şekilde duracak olan At Kuyruğu modeli, yüze doğal bir şekil ve güzellik katacaktır.

ROMANTİK VE SOFİSTİKE

At kuyruğunun topladığımız kısmına hafif bir şekilde fön çekerek uç kısımlarında bukleler oluşturmak kişiye romantik ve sofistike bir hava katacaktır. 

Ebil Kuaför`den Mahmut Yılmaz`ın nasıl kullanabileceğimize dair bilgi verdiği at kuyruğu saç modellerini bir de Hollywood yıldızlarında görün. Fotogaleriden inceleyebileceğiniz farklı modellerden ilham alın ve bir sonraki davette siz de mutlaka sezonun en gözde saç modeli olan at kuyruğunu deneyin.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI