Ana SayfaYaşamGüne sağlıklı başlamak için sahip olmanız gereken 5 önemli alışkanlık

Güne sağlıklı başlamak için sahip olmanız gereken 5 önemli alışkanlık

1. Büyük bir bardak su için
Daha fazla su içmek vücudunuz için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir. Özellikle bütün gece uyuduktan sonra, daha enerjik hissetmek için uyanır uyanmaz yeniden su içmek gerekiyor. Sabah uyandıktan hemen sonra büyük bir bardak su içmeyi ilk işiniz olarak belirleyin. Evet, bu bir fincan kahve içmeden, bir şeyler atıştırmadan veya duş almadan önce demektir. Halsiz veya yorgun hissetmemek için her zamanki sabah rutininizin bir parçası haline getirin ve mümkün olan en kısa sürede vücudunuza gereken hidrasyonu sağlayın.

2. Bir cilt bakımı rutini oluşturun ve ona bağlı kalın
Cilt bakımı atlamamanız gereken bir rutin. Tek ihtiyacınız olan 4-5 adımlık hızlı bir işlem ancak fazladan zamanınız varsa veya biraz şımarmak istiyorsanız dişlerinizi fırçalarken bir yüz maskesi yapın veya aromatik yağlarla masaj yapın. Günün geri kalanında anında parlayan cildinizi farkettiğinizde cildinize iyi bakmaya devam edeceksiniz. Ayrıca önemli olanın sadece boyun çizgisinin üzerindeki cilt olmadığını unutmayın, bu nedenle vücudunuzun geri kalanına nemlendirici vücut losyonu veya yağı ile özen gösterin ve yüzünüze yaptığınız bakımın aynısını boyun ve dekolte bölgesine uygulayın.

3. Alarmınızı ihtiyacınız olandan birkaç dakika önceye kurun.
Sabahlarınız zamana karşı bir yarış gibi geliyorsa, güne yavaş ve sakin bir başlangıç yapmak için daha erken kalkmayı düşünün. Sabahlarınız üzerinde sınırlı kontrole sahip olabilirsiniz (işe erken başlama zamanı veya bakmanız gereken bir çocuk gibi), bu nedenle ihtiyacınızdan sadece 10-15 dakika önce uyanmak, tüm gün boyunca daha kontrollü ve daha sakin hissetmenize yardımcı olacaktır. . Zamanınızı meditasyon yaparak, lüks bir cilt bakımı rutini ile kendinizi şımartarak ya da sadece bir dakikalık sessizlikle bir fincan kahve hazırlayarak geçirin, 10 dakikalık ekstra uykuyu kaçırmayacaksınız.

4. Telefonunuza bakmayın
Alarmınız çaldıktan sonra yaptığınız ilk şey e-postanızı kontrol etmek veya mesajları yanıtlamaksa, kendinize neye ihtiyacınız olduğuna odaklanmak için zaman vermek yerine, güne başkalarının sizden ne istediğine tepki vererek başlıyorsunuz demektir. Tüm bu bildirimlerin ve uyarılara yanıt vermek yerine, tamamen hazır olmak için kendinize en azından biraz zaman verin. Uyandıktan sonra en az 30 dakika boyunca sosyal medyadan uzak durun, e-postanızı kontrol etmeyin ve mesaj uyarılarını görmezden gelin.

5. Yatağınızı yapın
Gecenin ilerleyen saatlerinde yapılan bir yatağa girmek sadece iyi hissettirmekle kalmaz, aynı zamanda gününüzün iyi geçmesi için de önemlidir. Her sabah ilk iş olarak yatağınızı hazırlamak, daha bir fincan kahve içmeden önce küçük bir başarı anlamına gelir; bu da bilinçaltınızda sizi gün boyunca binlerce küçük kazanç elde etmeye motive eder (ve küçük kazançlar hakkında ne derler bilirsiniz: Onlar büyük sonuca götürürler.) Artı, Gretchen Rubin araştırmasında mutluluğu artırmak için yapabileceğiniz en kolay ve en yaygın günlük alışkanlığın bu olduğunu keşfetti.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI