Ana SayfaSağlıkSağlıklı Olmak İçin Bırakmanız Gereken 9 Şey

Sağlıklı Olmak İçin Bırakmanız Gereken 9 Şey

Buna ister ‘yeni yıl kararı’ deyin ister ‘yenilenme zamanı’, hayatınızdaki bazı sağlıksız alışkanlıkları değiştirmek için geç kalmış sayılmazsınız. Kötü alışkanlık dediysek aklınıza fast food veya şeker gelmesin; daha ziyade sağlık adına aldığınız kararlardan ve büyük resmi görmekten bahsediyoruz.

İşte sağlıklı olmak için bırakmanız gereken 9 şey…

1. Kendinizle negatif konuşmak: Kendinize kötü davranmayı bırakın. Siz güçlüsünüz. Sizin buna yetiniz var. Artık kendinize karşı pozitif olma ve kendinizi cesaretlendirme zamanı.

2. Sürekli tartılmak: Doktorların da üzerinde hemfikir olduğu bir konu var ki; sürekli tartılmak size kendinizi kötü hissettirir ve hedefinize ulaşmanızı zorlaştırır. Unutmayın, tartıdaki rakam ne kadar çabaladığınızı yansıtmaz ve sizi tanımlamaz.

3. Sevmediğiniz egzersizler: Herkes koşmayı sevmez ve bunda bir sorun yoktur. Kendinizi sevmediğiniz egzersizleri yapmaya zorlamaktansa o egzersizlerin yerine geçebilecek farklı hareketleri programınıza alabilirsiniz.

4. Vücudunuzdaki bir bölgeyi ‘düzeltmek’ için egzersiz yapmak: İnanın, bu yapabileceğiniz en kötü şey. Vücudunuzu sevin ve spor yaparken onu bütünüyle çalıştırmayı ihmal etmeyin. Yükselen enerjiyle kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

5. Lahana (veya sevmediğiniz yemekleri) yemek: Birçoklarımız lahanayı sevmez. Kendinizi lahana yemek konusunda zorlamayın. Sağlıklı olmak için ihtiyacınız olan tek şey o değil. Sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı olarak benimserseniz sevmediğinizi besinlere mecbur kalmazsınız.

6. Mükemmeliyetçilik: Bir hedefe ulaşmak harikadır; ancak hedefiniz mükemmeliyetse bu son derece sağlıksız sonuçlar doğurur. Kendinize belirlediğiniz hedeflerin gerçekçi olmasına özen gösterin ve başkalarının yargılamalarına karşı zihinsel olarak kendinizi korumaya alın.

7. Kalori saymak: Özellikle yemekle aranız iyi değilse, bu alışkanlığınıza bir an önce son vermenizi öneririz. Yemek vücudun yakıtıdır ve daha güçlü kaslar, kemikler ve işlev için kaloriye ihtiyacı vardır. Her gün dengeli olarak protein, yağ ve karbonhidrat tüketmeye özen gösterin.

8. Stres: Mental olarak kötü hissetmek sağlığınızı da olumsuz etkiler. Stres kilo almanıza, vücudunuzun şişmesine, fiziksel acıya, cilt sorunlarına ve daha birçok probleme yol açabilir. 2017’yi sağlıklı bir sene yapmak sitiyorsanız iyi bir terapiste görünmeli veya bireysel çabanızla stresten uzak durmaya çalışmalısınız.

9. Sizi engelleyen her şey: Sizi kendiniz olmaktan ve hayatınızı en iyi şekilde yaşamanızdan geride tutan neydi? Bu sağlıksız bir ilişki, enerjinizi emen bir iş veya korkular olabilir. Bırakın gitsinler. Sizi desteklemeyen insanlar görüşmeyi kesin. Sizi fiziksel, psikolojik ve zihinsel olarak zora sokan engelleri aşın. Bu sizin zamanınız, unutmayın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI