Ana SayfaYaşamSelimiye`de bir lezzet durağı: Paprika

Selimiye`de bir lezzet durağı: Paprika

Selimiye, son birkaç yıldır sakin, huzurlu bir tatil isteyenlerin favori rotalarından biri oldu diyebiliriz. Meşhur balıkçı Sardunya Restoran`da yemeden dönmeyen yok; hatta sırf burada yemek yemek için gelen bile var.. Sezon başından sonuna kadar dolu olan sevimli ahşap odalarıyla, akşamüstü yatlarını iskeleye bağlayan tatilcilerin bir numaralı restoranı olan Sardunya Restoran, sahiplerinin gülen yüzü ve yemeklerin enfes lezzeti sayesinde yıllardır bozmadığı kalitesi ile herkesin favorisi olmaya devam ediyor. 

Aurora da Selimiye`nin popülaritesini arttıran bir diğer faktör. Evet bu butik otel inanılmaz zevkli, çok salaş olmasına rağmen bir o kadar şık; müzikleri, ışıklandırması, kısacası herşeyi ile keyifli bir tatil geçireceğinize garanti verir bir havası var. Fakat bu butik otelin bir özelliği daha var: Eda Taşpınar`ın annesine ait olması.. 

Durum böyle olunca Eda Taşpınar da son 2 senedir -veya benim dikkatimi son 2 senedir çekiyor- sezonu burada açıyor. Bu da Selimiye`nin popülaritesini biraz daha arttırıyor. 

Şimdi gelelim asıl konumuza…

Paprika Cafe yine benim radarıma son 2 senedir girmiş olan bir mekan. -Aslında Mart 2010 yılında, Zeynep Aylin Bursalı tarafından açılmış- Mekana gittiğinizde karşılaştığınız güler yüz, sizi daha ilk dakikadan ortama ısındırıyor. Bembeyaz bir mekan.. Tertemiz, tam bir aile işletmesi.. Tatlı vitrinine gidip baktığınız zaman ise asıl manzarayla karşılaşıyorsunuz. Sahibesi Zeynep Hanım size üşenmeden, her seferinde, tek tek tüm tatlıları anlatıyor.

Tatılara gelince…

Dondurmalı enginar tatlısı, süt reçelli cheesecake, pişmaniyeli tiramusu, keçiboynuzlu muhallebi, haşhaşlı irmik ve daha neler neler.. Bildiğimiz cheesecakeleri, magnoliaları saymıyorum bile.. Zaten öyle bir muhallebi kıvamı tutturuyorlar ki üstüne ne koysalar yenir! 

Reçeller ayrı güzel, içecekler ayrı.. Kapak fotoğrafında gördüğünüz ise Paprika`nın spesyali `Çilekli Limonata`. Her şey bu kadar lezzetliyken, sunumu da aksatmıyorlar yani.. Selimiye`ye gittiğiniz zaman gidilecekler listesine eklemeniz gereken bir mekan daha oldu işte! 

Fotogaleriyi incelerseniz bir iki tatlı fotoğrafı daha görüp buraya daha çok ısınabilirsiniz! 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI