Ana SayfaSağlıkSelülit Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Selülit Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Şunu baştan söyleyelim; kadınların %85’i selülitlidir ve bunun kilonuzla alakası yoktur. “Selülit sadece yağ ile alakalı değildir, cilt yapısıyla ilgilidir,” diyor dermatolojist Marnie Nussbaum. “Cilt altı sirkülasyonunun yavaşlaması yağ hücrelerinin kabarmasına neden olur.”

Kilo vermek için yapılan yanlış diyetler, bu sirkülasyonu daha da yavaşlattığı için selülit oluşumunu engellemek yerine daha da artırır. Diğer bir deyişle, bir kadın ideal kilosunda olmasına rağmen selülitli olabilirken kilolu bir kadında hiç selülit olmayabilir.

Peki cildi pürüzsüzleştirmeyi vaadeden kremlerden ne kadar medet ummalı? Hiç. Unutmamanız gereken şey; selülitin vücudunuzdan %100 olarak atılmayacağı.

Dr. Nussbaum evde kullanacağınız kremleri seçerken antioksidan içerenleri tercih etmenizi öneriyor. Zira antioksidanlar sağlıklı cilt hücrelerini zayıflatan özgür radikalleri kırmayı sağlıyor. Aynı şekilde kafein içeren kremlerde sirkülasyonu hızlandıracağı için yağ hücrelerinin yumuşamasını sağlıyor.

Bir diğer seçenek ise, kuru fırçalama. Cilde masaj yapma özelliği olan fırçalar sirkülasyonu tetikliyor ve cilt dokusunu düzeltiyor.

‘Anında çözüm’ öneren kremlere ise güvenmemelisiniz. Bu tip ürünler anlık bir sıkılık ve pürüzsüzlük sağladığı gibi etkisi 24 saat sonra geçiyor.

Dr. Nussbaum selülitle savaşmanın en etkili yolunun dermotolojist randevusundan geçtiğini söylüyor. Yine de bu çözüm de %100 bir sonuç doğurmuyor. Lazerli kırma yöntemlerinden elde edilen sonuçlar da kalıcı olmuyor.

Siz siz olun, selülitle mücadelenizde gerçekçi beklentiler içine girin ve mutlaka bir uzmana görünün. Bu esnada vücudunuzdaki kabarıklıkları, çizgileri ve izleri kabullenin; doğru beslenin, egzersiz yapın ve bol bol su için.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI