Ana SayfaYaşamSiz Dışardayken Köpeğinizi Mutlu Etmenin Yolları

Siz Dışardayken Köpeğinizi Mutlu Etmenin Yolları

Hayattaki en büyük gizemlerden biri; biz dışardayken evcil hayvanlarımız ne yapıyor? Eğer hareketli ve zeki bir köpeğiniz varsa bütün günü oturarak geçirmediğinin garantisini verebiliriz. Öyle ki eve geldiğinizde ortalıkta yırtılmış kağıtlar, çiğnenmiş ayakkabılar ve kaosa dair başka birçok işaret görebilirsiniz.

Eğer siz de yalnız ve sıkılmış köpeğinizi mutlu etmek istiyorsanız, önerilerimiz size yardımcı olabilir. İşte siz evde değilken köpeğinizi mutlu etmenin basit yolları…

Yorgun bir köpek iyi huylu bir köpektir
Eğer köpeğiniz siz yokken enerjik olduğuna dair işaretler gösteriyorsa sabah egzersizleri yardımcı olacaktır. Bunun için yapabileceğiniz en iyi şey, onu sabah yürüyüşe çıkarmak olacaktır. Enerjisini sabahtan tüketen köpeğiniz gününü dinlenerek geçirmeyi tercih edecektir.

Dikkat dağıtıcı etmenlerin gücüne inanın
Birçok köpek televizyon veya müzik sesinden hoşlanır. Eğer böyle bir imkanınız varsa evden çıkmadan güzel bir müzik veya kanal açabilirsiniz.

Gün ortasında yanına uğrayın
Eğer programınızı uydurabiliyorsanız 10 dakikalık bir ziyaret ve arkadaşlık bile köpeğinize iyi gelecektir.

Bulmacalı oyuncaklar alın
Köpekler için özel olarak üretilen bulmacalı oyuncaklar onu zihinsel olarak aktif tutarak bir süre sonra yorulmasına yardımcı olur.

Kasa gibi güvenli bir alan oluşturun
Gergin veya yüksek enerjili köpekler ile yavru köpekler için kasa gibi kendilerine ait özel bir alan, onları yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Bu özel ve güvenli alana köpeğinizin sevdiği oyuncakları bırakın ve evden öyle çıkın.

Ayrılık alıştırması yapın
Köpeğiniz ağlarken veya mızmızlanırken evden çıkmak çok zordur. Eğer köpeğiniz siz her kapıyı kapattığınızda üzülüyorsa bunun bir çözümü var. Ona bunun normal olduğunu öğretebilirsiniz. İşe köpeğinize ikiniz de evdeyken bir odada kalmasını öğretmekle başlayın. Tek başına en az 15 dakika yalnız kalmaya alışana kadar, yavaş yavaş ayrılık mesafenizi ve sürenizi uzatın. Eninde sonunda köpeğiniz, siz ortalıkta olmasanız dahi, her şeyin normal olduğuna ikna olacaktır.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI