Ana SayfaSağlıkSize Artık Küçük Gelen Kıyafetleri Saklamanın Zararları

Size Artık Küçük Gelen Kıyafetleri Saklamanın Zararları

Düğmesi kapanmadığı için gardırobunuzda katlı halde duran jean’ininize bir gün gireceğinizi mi hayal ediyorsunuz? Yalnız değilsiniz. Yahoo Style tarafından yayınlanan son rapora göre dünya üzerindeki 10 kadından 1’i de benzer hayali kuruyor.

Sorun şu ki, size artık çok küçük gelen kıyafetler özgüveninizi zedeleyebilir. “Hedef gerçekçi, sağlıklı ve tutarlı değilse sonuç da bir o kadar suçluluk ve utanç verici olabilir,” diyor The Renfrew Center of Philadelphia klinik asistanı Psikiyatrist Doktor Samantha DeCaro.

Arkadaşınızın düğününden önce ‘o’ elbisenin içine girmek için yapılan diyet ve egzersizler geri tepebilir. Ve günün sonunda özgüven ve beslenme sorunları baş gösterebilir.

İşte nedeni: “İçine giremediğiniz kıyafetlere bu duygu ile bağlanmak vücudunuzun olduğu gibi kabul edilemeyeceği mesajı veriyor,” diyor DeCaro. “Bu tip negatif içsel-konuşma utancı tetikler ve yanlış beslenme sorunlarını ve yıkıcı diğer döngüleri de beraberinde getirir.” Depresyon ve sosyal anksiyete ile köşeyi dönünce karşılaşabilirsiniz.

Siz her ne kadar kendinizi üniversitede giydiğiniz bir elbise veya dar jean ile motive ettiğinizi sanırsanız sanız, bu mevcut vücut şeklinizi olumlamadığınız anlamına geliyor. Kendinizi bu kıyafetler üzerinden etiketlemek yerine sağlıklı beslenme ve spor yapma yoluna gitmelisiniz. Ve eğer gardırobunuzda artık size olmayan kıyafetler varsa onları elinizden çıkarın.

“Bu hatırlatıcılar kendinizi daha kötü hissetmenize neden olur,” diyor beslenme psikoterapist, yazar ve blogger Karen R. Koenig. “Yapabileceğiniz en iyi şey bedeninizi olduğu gibi kabul etmek ve daha ince değil, daha sağlıklı olmanın yollarını aramak.”
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI