Ana SayfaYaşamSoho House İstanbul Açılıyor

Soho House İstanbul Açılıyor

9 Mart`ta kapılarını açmaya hazırlanan Soho House İstanbul, şu sıralar en çok merak edilen oluşumlardan biri. Serdar Bilgili`nin kurduğu turizm şirketi ile yatırım yaptığı ünlü kulüpler zincirine, Ferit Şahenk de Doğuş Grubu olarak geçtiğimiz hafta yarı yarıya ortak oldu. İstanbul`daki evin işletmesi ise dünyada Soho House`ların kurucusu olan Nick Jones üstlenecek.

Londra`da 6, Amerika`da 5 ve Berlin`de 1 evi bulunan zincirin en büyügü ise İstanbul`daki olacak. 87 odalı bir otel olmasının yanı sıra, spor salonu, sinema salonu ve çatısında havuzu bulunan Soho House`un Cecconi`s adında bir de İtalyan restoranı bulunacak. 

Ancak tüm bunlardan üye olmadan yararlanmak mümkün olmayacak. Hedefi 3 yılda 3 bin üyeye ulaşmak olan bu özel evlerin dünyada ise toplam 36 bin üyesi bulunuyor. Dört farklı kategoride (Local House, Every House, under 27 Local House, Under 27 Every House) üyelik kabul edilen kulüpte yıllık üyelik ise 1,300 avro. 27 yaşın altında üye olacak kişiler için ise bu fiyat biraz daha düşüyor. Dünyadaki tüm kulüplere girmeyi sağlayan Every House`un üyelik ücreti ise bin 800 avro. 

Soho House nedir?

Soho House yaratıcı sektörlerde çalışan kişilerin üye olduğu bir kulüpler zinciridir. Londra, New York, Berlin, Toronto, Chicago, Los Angeles ve Miami’de bulunan kulüplerimizin 13.sü İstanbul’da açılıyor ve buna yenileri eklenmeye devam edecek.

Palazzo Corpi

Güçlü bir Cenevizli gemi imalatçısı olan Ignazio Corpi, 1873 yılında Konstantinopolis’in Avrupa yakası olarak bilinen bölgesinde ailesinin ismini taşıyacak görkemli bir ikametgâhın inşaası için talimat verdi. Projenin İtalyan mimarı Giacomo Leoni, Piemonte gül ağacından kapı ve pencere çerçevelerinden, yerler için Carrara mermerine kadar malzemelerinin çoğunu İtalya’dan getirtti. Yunan mitolojisinden sahneleri tasvir eden, giriş salonundaki olağanüstü duvar resimleri ile beraber büyük merdiven üzerinde ve The Great Hall’da yer alan çarpıcı tavan resimlerini yapmak için ünlü sanatçılar işe alındı. Binanın inşaası toplamda 9 yıl sürdü.

Ignazio’nun ölümünden sonra, yeğenleri ilk başta binayı Amerikan büyükelçisi John G.A. Leishman’a kiraladı. 1906 sonrasında ABD büyükelçiliği ve rezidansı olarak, 1937’den 2003 yılına kadar da ABD konsolosluğu olarak kullanıldı. 2014 yılında ise Soho House yoğun bir restorasyon çalışması ile Palazzo Corpi’yi eski görkemine kavuşturmak üzere çalışmaya başladı.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI