Ana SayfaErkek ModasıSonbahar 2016 Erkek Koleksiyonları

Sonbahar 2016 Erkek Koleksiyonları

Erkek modası günden güne feminenliğe bir adım daha yaklaşsa da, belli başlı markaların ağır başlı koleksiyonlarla karşımıza çıktığı, nadir de olsa olabiliyor. Peki bunlar hangi markalar?

En başta akla gelen isim hiç kuşkusuz Ermenegildo Zegna! Uzun pardesüleri, zarif dikişli takım elbiseleri ile podyumun en beğenilen koleksiyonlarından birini sergileyen Zegna, takım elbisede liderlik koltuğuna oturdu oturacak! -Brioni en büyük rakibi- 

Bir diğer akla gelen isim Emporio Armani. Kayak temasını koleksiyonlarına yansıtan Armani`nin takım elbiseleri de bir o kadar şık! Özellikle dikkatimizi çeken ise kadife takım elbiseler.

Kadife takım elbiselerden konuya girmişken, kadifenin erkek giyimde bu denli ön plana çıkmasından da bahsedelim. Malum, kadın giyimde bu sezon en çok öne çıkan materyallerden biri kadife oldu. Erkek giyim de bunu hemen koleksiyonlarına yansıttı. Emporio Armani dışında Ralph Lauren ve Bottega Veneta da bu trendi uyguladı. Hatta Bottega Veneta da Emporio Armani gibi klasik kadife takımların yanı sıra, renkli kadifelere de koleksiyonunda yer verdi. 

Ralph Lauren`de kadife ceketlerin ve takımların dışında bir diğer ilgi çeken şey ise kürk oldu. Defilenin başında beyaza ağırlık veren Ralph Lauren, her ne kadar defileye iç açıcı başlamasa da sonradan gördüğümüz erkeksi kombinler, koleksiyonu sevmemiz için oldukça yeterliydi. Fakat beyazlı kombinlerin arasında gördüğümüz o kürk –ah o kürk– unutulması gerçekten zor olan bir parça.

Aslında bu sene erkek defilesinde gördüğümüz ilk kürk bu da değildi. Burberry bizi buna alıştırmıştı. Fakat Burberry`nin geri kalan koleksiyonu arasında kürk o kadar göze batmadı.

Göze batan şeylerden bahsediyorsak Moschino`yu unutmayalım. Yine rengarenk farklı bir koleksiyonla karşımıza çıkan Moschino, bu sefer göz yordu. Roberto Cavalli 70`lere dönük moda anlayışı ile erkek modasını hippie bir tarza yöneltti. Versace her ne kadar göze güzel gelen modellerle karşımıza çıksa da, renk seçimleri ve dar modelleri ile erkek modasına feminen bir bakış açısıyla yaklaştı. Dolce & Gabbana her zamanki gibi kendi motiflerini takım elbiselere, ceketlere işledi. O bahsettiğimiz `Evcil Hayvan Trendi`ni Dolce & Gabbana da erkek koleksiyonunda uyguladı. Ayrıca ayı postlarının da koleksiyonda yer alması dikkat çekti. Alexander McQueen de hayvan desenini koleksiyona yansıtan bir diğer isim oldu. Kelebekli tasarımları erkekler için ne kadar uygundur bilinmez..

Son olarak Bally`den bahsedecek olursak; biz Bally`yi her ne kadar renkli ve alternatif de olsa beğendik. Takım elbiselerin dışında, spor-şık modelleri ve renkli koleksiyonu bizi kendisine bağlayan etmenler oldu. Her ne kadar bir erkeğin giymesi zor olan parçalar da olsa, yayınladığı lookbooklardaki görsellikten dolayı Bally`ye puanımız 10! 

Diğer koleksiyonlar için galerimize tıklayabilirsiniz!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI