Ana SayfaYaşamSoyut Ekspresyonist Sanatçı Özge Gürkan, Contemporary Venedik Sanat Fuarı'nda

Soyut Ekspresyonist Sanatçı Özge Gürkan, Contemporary Venedik Sanat Fuarı’nda

Yurt dışında Hub Design New York tarafından temsil edilen Özge Gürkan’ın ‘Rebel’ isimli eseri 1 Şubat itibariyle kapılarını ziyaretçilerine açan dünyanın önde gelen sanat etkinliklerinden biri olan Contemporary Venedik Uluslararası Sanat Fuarında 21 Şubat 2021’e kadar sergilenecek. Sanatçı Contemporary Venice’te sergilenen ‘Rebel’ isimli eserinde kırmızı, siyah ve gri tonlarından oluşan renk paleti ile kadının kanayan yaralarına ve kadının içinde kaldığı karanlık zamanlara vurgu yapıyor.

Gürkan’ın eserleri 2021 boyunca pandemiye rağmen dünyayı dolaşmaya ve sanatseverlere mesaj iletmeye devam edecek.Takvimi oldukça yoğun olan sanatçı, Venedik sergisinin hemen ardından 2021 Mart ve Nisan ayları boyunca ‘Subliminal’ isimli eseri ile Canvas London International Art Fair’de yer alacak. Sanatçı, Londra Sanat Fuarı’nda sergilenecek ‘Subliminal’ isimli eserinde ise siyah üzeri altın ve gümüş renkleri kullanarak kadının karanlığı bastıran güzelliğini yansıtıyor.

Çok katmanlı çalışmalarıyla ve insan ruhuna dokunan anlatımlarıyla dikkat çeken sanatçı eserlerinde kadınlardan ilham alıyor. Soyut olarak kadınların üzerindeki baskıları, dayatılan zorlukları eserlerindeki zincirlerle simgeleyen Gürkan, kullandığı çok katmanlı renklerle de kadının içindeki renklere vurgu yapıyor ve eserlerinde kadınların renklerini göstermek için bu zincirleri kırmaları gerektiğini işliyor.
 
Özge Gürkan eserlerine eğitimini aldığı hat sanatından da etkiler katarak kendine özgü bir teknik kullanıyor. Türkiye’de resimleri İstanbul 360, Love Festival’de ve Four Seasons Hotel Bosphorus’ta sergilenmekte olan sanatçı mart ayında Atölye Cer’de açılacak sergide, nisan ayında ise Contemporary Istanbul’da ‘Broken’ isimli eseri ile yer almaya hazırlanıyor.
 
Yurt dışı temsilciliği Hub Design New York tarafından yürütülen Gürkan aynı zamanda İyilik için Sanat Derneği’nin oluşumu Atölye Cer bünyesinde sanatçı olarak yer alıyor ve Sanat Seninle Derneği’nde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI