Ana SayfaTeknolojiSpotify’dan Hava Durumuna Göre Müzik

Spotify’dan Hava Durumuna Göre Müzik

Yağmurlu ve kapalı bir günde dinlediğiniz duygusal şarkıları güneşli bir günde tercih etmiyorsanız bunun sebebi pırıl pırıl bir havada moralinizi bozmak istemiyor oluşunuz olabilir. Benzer bir önermeden yola çıkan Spotify da dünyanın dört bir yanında bir milyarın üstünde kullanıcıya hizmet veren hava durumu şirketi AccuWeather ile anlaşarak durumu derinlemesine incelemiş. Güneşli, bulutlu, yağmurlu, karlı ve “açık gece” olmak üzere hava durumunu beş farklı değişkene ayıran Spotify, her bir hava durumunda insanların dinlediği şarkıları incelemiş.
 
Müzik ve hava durumu arasında hiçbir bağlantı bulmama ihtimaline de hazırlanan Spotify için sonuçlar öyle olmamış. Spotify’ın veri araştırmalarını üstlenen Ian Anderson‘a göre hava durumu ve müzik tercihi arasında kesinlikle bir bağlantı bulunuyor. Kasım 2015’ten Kasım 2016’ya kadar bir yıllık bir süre içinde gerçekleştirilen bu araştırma sonucunda şaşırtıcı olmayan şekilde güneşli günler daha yüksek enerjili ve mutlu tınılarda şarkıları beraberinde getirirken, yağmurlu günlerde duygusal tonlarda şarkılar tercih ediliyor. Yağmurlu günlerde aynı zamanda elektronik yerine daha çok akustik parçalar ilgi görüyor.
 
Gün sonunda elindeki verileri analiz ettikten sonra kullanıcılar için listeler de hazırlamayı ihmal etmeyen Spotify, Climatune sitesinde bu listeleri kullanıcılara sunuyor. Site üzerinden hava durumunu seçebilir, hava durumuna uygun müzikleri dinlerken sitenin hareketli arka planında oyalanabilirsiniz.
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI