Ana SayfaYaşamStarbucks Bardaklarında İsimler Neden Yanlış Yazılır?

Starbucks Bardaklarında İsimler Neden Yanlış Yazılır?

Eminiz bu olay en az bir kere başınıza gelmiştir. Starbucks çalışanına ismimizi söylememize rağmen kahvemizi aldığımızda bardakta isminizin yanlış yazdığını fark etmişsinizdir. Bunun nedenini hiç merak ettiniz mi bilmiyoruz ama araştırmalarımız sonucu çıkan neden bir hayli enteresan ve zekice.

Önce şunu söyleyelim bu iddiaya göre isminiz o bardağa aslında asla yanlışlıkla yazılmadı. Biz bu yanlış yazılan bardakların çoğu kez fotoğrafını çekip onlarla eğleniyoruz. Ama bunu yaparken bir şeyleri fark etmeden yapıyoruz. Bu aslında Starbucks’ın senelerdir yaptığı bir pazarlama taktiği. Sosyal medya üzerinden bu komik isimleri paylaşarak bilmeden Starbuck’ın reklamını yapıyoruz. 

YouTube’daki Super Deluxe kanalının teorisi şunu savunuyor tam olarak:

Starbucks dünyadaki en büyük kahve zinciri. Ve bu da her yıl milyonlarca insanın kahve bardaklarının üzerine isimleri yanlış yazılıyor demek. Bu insanlar bu durumda ne mi yapıyor? Bu isimlerin olduğu bardakların fotoğrafını çekiyor, WhatsApp’tan arkadaşlarına gönderiyor, Facebook’ta, Instagram’da, Twitter’da, Snapchat’te paylaşıyor.
Peki tüm bu fotoğrafların ortak özelliği ne? Yanlış yazılmış, kelime oyunu yapılmış bir isim ve bardağın üzerinden bize yeşil yeşil bakan bir adet Starbucks logosu.
Evet doğru bildiniz. Bunca yıldır o fotoğrafları paylaşarak aslında Starbucks’ın reklamını yapıyorsunuz. Hem de bedavaya!

“Kimse üstünde isminin doğru yazdığı bir kahve bardağını sosyal medyada paylaşmaz”
 
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI