Ana SayfaYaşamSürekli Yorgun Hissetmenizin 6 Nedeni

Sürekli Yorgun Hissetmenizin 6 Nedeni

Yorgunken antrenman atlamak

Enerjinizi saklamak adına antrenman yapmaktan vazgeçmeniz, sandığınızın aksine işleri sizin aleyhinize çevirebilir. University of Georgia’da yapılan bir araştırmaya göre, haftada en az 3 kere 20 minimum 20 dakika antrenman yapan insanlar kendilerini sonraki 6 hafta boyunca daha enerjik hissediyor. Düzenli egzersiz ise enerjide ve güçte artış yaratırken, kardiyovasküler sistemin daha verimli çalışmasını sağlıyor. Antrenman yapmaya üşendiğiniz günlerde en azından kısa yürüyüşler yapmayı deneyebilirsiniz.

Abur cubur tüketimi

Basit karbonhidratlar ve şeker ile dolu yiyeceklerin sürekli tüketilmesi glisemik endeksini yükseltir. Bunun sonucunda da kan şekeri dengeniz bozulur. Kan şekerinin yükselmesi ise tükenmişlik hissi ile sonuçlanır. Kan şekerini dengeli tutmanız için öğünlerinizde protein ile tam tahıllları birleştirmeniz gerekiyor.

Tatillerde bile çalışmak

Bu tarz işkolik davranışlar hem bedeninizi hem de zihninizi yoracak ve tatil dönüşü yeterli enerjiden yoksun kalacaksınız. Sonuçta hem yaratıcılığınız hem de üretkenliğiniz de düşecek.

Uykudan önce alkol tüketimi

Rahat bir uyku çekmek için biraz alkol almak size mantıklı gelebilir. Alkol merkezi sinir sistemini baskılayarak uykunun istikrarını bozar. Alkol aldığınız zaman, geceleri saçma saatlerde aniden uyanmanızın nedeni de budur. Uykudan en az 3-4 saat öncesinde tüketin.

Sosyal medya

Yatakta bile Instagram’dan çıkamıyorsanız bedeninizin doğal ritmini bozacak ve uyku düzenini sağlayan hormonların salınımını dengesizleştireceksiniz. Bu gerçek insandan insana değişiklik gösterebilse de, genel olarak tavsiye edilen, yatağa girmeden 1 saat ya da 2 saat önce teknolojiyle ilişkinizi kesmeniz.

Kafein bağımlılığı

Araştırmalar, günde üç bardak kahveye kadarlık bir tüketimin sağlığınız açısından sorun yaratmayacağını belirtiyor. Ancak bu miktardan daha fazlasını tüketmeniz, başta uyku kaliteniz olmak üzere birçok boyuta olumsuz etki edebilir. Kafein, adenosini bloke ederek uykunun kaçmasına neden olur.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI