Ana SayfaGüzellikTakma kirpik etkisi yaratın

Takma kirpik etkisi yaratın

Her kadın takma kirpik takmadan kirpiklerinde takma kirpik etkisi görmek ister. Çoğu kişi işin sadece işin doğru rimel bulmakta biteceğini zanneder oysaki rimeliniz sizin için doğru rimel olsa da düzgün şekilde süremiyorsanız kirpiklerinize bir işe yaramaz. Biz Trendus editörleri olarak, rimeli nasıl sürebileceğiniz hakkında size birkaç öneride bulunmak isteriz.

İlk olarak işe iki rimelle başlayın. Bu rimellerden bir tanesi kirpiklerinizi tarayan ve birbirinden ayıran özellikte bir rimel olmalı diğeri ise kirpiklerinize dolgunluk ve yoğunluk verici bir rimel olmalı. Biz kirpiklerimizi ayırmak için L’oreal’in Volume Million Laches maskarasını tercih ediyoruz. Kirpiklerimize yoğunluk vermek içinse Lancome Hypnose Drama veya Maybelline Volume D’express Falsies Black Drama maskaralarını tercih ediyoruz.

İlk adım olarak kirpikleriniz sabah kalkınca birbirine yapışık bir şekilde kalmışsa parmağınızla hafif bir şekilde kirpiklerinizi ayırın. Ardından tarak etkisiyle kirpiklerinizi birbirinden ayıran rimelinizi hazırlayın. Rimelinizi sürmeden parmaklarınızı rimeli uygulayacağınız gözünüzün göz bitimine yerleştirin ve şakağınıza doğru çekin ve rimelinizi kirpik diplerinden ucuna doğru sürmeye başlayın. Bu uygulamayı birkaç defa yapın kirpiklerinizin hem ayrıldığını aynı zamanda biraz da olsun yoğunlaştığını görmeniz gerek aynı zamanda kirpiklerinizin daha uzun olmasını istediğimizden rimeli kirpiklerimizin ucuna uygularken kaşınıza doğru uzatmaya çalışıyormuşsunuz gibi uzata uzata sürün. Bu işlemi bitirirken kirpiğinizin en ucuna sık sık rimeli (kirpik dibinden değil sadece kirpiklerinizin uç kısmına) sürmeye devam edin.

İkinci adım olarak yoğunlaştıran rimeli alın ve aynı şekilde gözünüzün kenarını şakağınıza kaldırarak bu sefer maskarayı kirpik dibinizden uçlarına doğru hafif hafif zik zaklar yaparak uygulayın. Bu uygulamayı kirpiklerinizi istediğiniz yoğunluğa gelene kadar devam edin. Eğer kirpikleriniz topaklanırsa, tarama etkisi olan maskaranızı kirpiklerinize bir kez daha uygulayın (sadece tarama ve kirpiklerinizi ayırma amaçlı bu uygulamayı yapın kirpikleriniz topaklanmadıysa bu adımı uygulamanıza gerek yok)  ve tekrar yoğunlaştırıcı rimelinizi sürün. Kirpikleriniz ayrık ve yoğun bir hale gelince maskara uygulamasını kısa bir süreliğine kesin. 1-2 dakika bekledikten sonra rimelleriniz hafif kurumaya başlayacak. Rimellerinizin hafifçe kuruduğunu hissettiğinizde yoğunlaştırıcı etkisi olan maskarınızı bu sefer sadece kirpik uçlarınıza yine kaşlarınıza doğru uzatıyormuşsunuz gibi birkaç defa sert sert sürün. Kirpiklerinizin uçları da yeterince belirginleştiğinde uygulamayı kesebilirsiniz.

Bu kadar rimel sürmeye kirpiklerimiz dökülmez mi diye bir çekinceniz de olmasın. Eğer ki yatmadan önce makyajınızı düzenli şekilde temizlerseniz ve haftada 3-4 defa badem yağıyla kirpiklerinizi beslerseniz kirpikleriniz sağlıklı bir şekilde dökülmeden daha da sağlıklı bir şekilde uzamaya devam eder. Fakat yine de bu denli yoğun rimel uygulmasını her gün uygulamanızı önermiyoruz, arada kirpiklerinize de nefes alması için fırsat vermeyi ihmal etmeyin.

İLGİLİ HABERLER:
– Editörlerin favori maskaraları
– Eyeliner nasıl sürülür
– Kirpikleri uzatmanın yolları

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI