Ana SayfaYaşamTarkan Mutlu Yuva Seferberliği Başlattı

Tarkan Mutlu Yuva Seferberliği Başlattı

Türkiye için örnek bir hayvan yuvası kurmaya hazırlanan İzmir Seferihisar’ın Mutlu Yuva Seferberliği kampanyasına megastar Tarkan desteğini verdi.

Seferihisar Belediyesi’ni başlattığı, hayvan hakları mücadelesinin Türkiye’deki öncülerinden Prof. Dr. İsmet Sungurbey’in adı verilen sokak hayvanları yuvasına ilk destek Megastar Tarkan’dan geldi.

Tarkan, Prof. Dr. İsmet Sungurbey Sokak Hayvanları Yuvası’na olan desteğini kısa bir film ile açıkladı.

Konu hakkında açıklama yapan İzmir Seferihisar Belediye Başkanı M. Tunç Soyer şunları söyledi:

“Seferihisar’da sahipsiz, aç ve susuz sokak hayvanları için Türkiye’ye örnek bir yuva oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun için kurduğumuz Prof. Dr. İsmet Sungurbey Sokak Hayvanları Yuvası’nın yüzde yetmişini kısıtlı imkanlarımızla tamamladık. Hedefimiz yuvamızı Nisan 2015’te açmak. Ne var ki, bunun için duyarlı herkesin desteğine ihtiyacımız var. Megastar Tarkan, bu yolda bize destek veren ilk fikir önderi oldu. Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum ve herkesi onun açtığı yola katılarak Seferihisar’ın Mutlu Yuva Seferberliği’ne destek vermeye davet ediyorum. Verilecek desteğin büyüklüğü hiç önemli değil. Önemli olan herkesin bu anlamlı kampanyaya dahil olması. Gelin, kimsesiz ve hasta hayvanların mutlu yuvasını Seferihisar’da hep birlikte kuralım.”

Prof. Dr. İsmet Sungurbey, Sokak Hayvanları Yuvası’nı diğer barınaklardan ayıran bir çok özellik bulunuyor. Bunlardan birincisi hayvanların özgürce ve aileleriyle birlikte yaşayacakları 10 dönümlük bir serbest alana sahip olması.

Yuvanın diğer bir özelliği ise bölgede yaşayan insanların buraya gelerek hayvanların bakımına gönüllü olarak katılabilmesi.

Yani burası hayvanların hapis ve tecrit edildiği bir yer değil, tersine, insanlarla buluştuğu bir yuva. Öyle ki, yuvanın içinde gönüllülerin konaklayabileceği altı odalı bir de misafirhane planlandı.

Yuvanın üçüncü önemli özelliği ise içinde yaralı ve cerrahi sağaltıma muhtaç hayvanlar için bir de Hastahane yer alması. Tam teşekküllü bu yapının yanında, sert mizaçlı köpekler, yavrular ve hastalar için de ayrılmış özel alanlar bulunuyor.

Seferihisar Belediyesi, Prof. Dr. İsmet Sungurbey Sokak Hayvanları Yuvası’nın tamamlanması için Mutlu Yuva Seferberliği destek kampanyasına www.mutluyuvaseferberligi.org adresi üzerinden destek verilebiliyor.

Ayrıca yüzde 70’i yapılan yuvanın tamamlanması için aynı veya nakdi yardımlar da yapılabiliyor.

Tarkan`ın yuvaya desteğini açıkladığı kısa filmin metni ise şöyle: "Mevsimler sadece sana bana değişmiyor, soğuk ve açlık yalnızca sana bana değil. Sevgi sadece insandan insana değil. En son ne zaman bir hayvana sevgini gösterdin? Oysa hepimizin ihtiyacı sevgi, şefkat. İki lokma yemek, bir yudum su ve hepsinin buluştuğu bir yer: Yuva… Dilden çıktığı anda yüreğimizi ısıtır `yuva`. Sıcacık bir yuvaya sokak hayvanlarının da sahip olmasını dileriz. Bu dilek Seferihisar`da gerçek oluyor. Hayvan dostlarımız için benzersiz bir yuva olacak artık Seferihisar`da. Ama bu yuvanın eksikleri var. Senin desteğine, senin ilgine ihtiyacı var. Türkiye’de örnek bir sokak hayvanları yuvasının oluşturulması ve bu yuvanın tamamlanabilmesi için hepimizin Seferihisar Belediyesi’ne destek olması gerek. Ben öyle yapıyorum. Çünkü sokak hayvanlarının çok zor olan yaşam koşullarından ve acılarından kurtulmalarını, bir yuvaya sahip olmalarını istiyorum. Ama yarın, ya da bir sonraki karakışta değil. Şimdi! Hadi sen de aramıza katıl. Göster sevgini!"

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI