Ana SayfaSağlıkTatil sonrası oluşan ödemlere veda edin

Tatil sonrası oluşan ödemlere veda edin

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, yazın alınan kilolardan ve vücutta oluşan ödemlerden kurtulmak için doğal yöntemleri tercih etmenin doğru olduğunu söylüyor. “Tatilde vücudunuzda oluşan ödemleri ve toksinleri bitkilerin iyiliği ile atabilirsiniz.” diyor. 

Peki hangi bitkiler neye iyi geliyor?

Yeşil Çay, içinde bulunan kafein türevleri nedeniyle  fiziksel halsizliği giderici ve enerji verici (analeptik) bir içecek olarak bilinmektedir. Kafein türevleri idrar artırıcı etkisi ile yine vücutta ödemin sökülmesine yardımcı olur. Yeşil çay, yağ yakıcı (lipolitik) ve glikojenolitik özelliktedir. Yağ yakıcı etkisi klinik çalışmalar ile de ortaya konulmuştur.

Dut yaprağı besinlerdeki kompleks şekerlerin (oligo- ve nişasta gibi polisakaritler) bağırsaklarda basit şekerlere dönüşümünü sağlayan  enzimleri (alfa-glikozidaz) baskılayarak emilimlerini engellemekte ve bu suretle şekerin vücutta yağ şeklinde depolanmasını engellemektedir.      

Mate yaprağı, kafein ve teobromin gibi yağ yakıcı etkili bileşenleri sebebiyle kilo vermede de etkili olan bir bitkidir. Uyarıcı etkisi dışında  vitamin, amino asit bileşimi ve antioksidan içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. 

Funda yaprağı idrar artırıcı etkisi ile vücuttan ödemin atılmasını sağlar.

Barut Ağacı, kabızlığa karşı etkili bir bitkidir, bağırsakların hızlı boşaltılamasına yardımcı olurken, sancıya yol açmaması bir avantajdır.

Kiraz Sapı, idrar artırıcı özelliğinin yanı sıra zengin potasyum içeriği nedeniyle vücutta idrar ile atılan potasyum dengesinin bozulmasını önlemektedir.

 

 

 

 

Kekik, uçucu yağının mide asidi ve safra artırıcı etkisi bulunmaktadır.  Bu etkisiyle  sindirimi kolaylaştırır.

Biberiye, birçok sağlık probleminin çözülmesinde yardımcı olan bir bitkidir. Yapılan deneysel çalışmalarda pankreatik lipaz enzimini baskılayarak bağırsaklardan yağın emilmesini azalttığı ve dolayısıyla kilo almayı önleyici bir etkisi olduğu belirtilmektedir. Ayrıca safra salgısını artırarak bilhassa yağlı besinlerin sindirimini kolaylaştırmaktadır. Diğer taraftan, biberiye yapraklarının idrar söktürücü özelliği vücuttan ödemin atılmasını sağlar.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI