Ana SayfaYaşamTED Rönesans Koleji Öğrencisi Busenur'dan Gururlandıran Başarı

TED Rönesans Koleji Öğrencisi Busenur’dan Gururlandıran Başarı

Londra’da bulunan Regent’s Üniversitesi’nin düzenlediği “Mimari Moda Tasarım Yarışması”nı kazanan TED Rönesans Koleji Vakfı Özel Lisesi 11. sınıf öğrencisi Busenur Simon, yarışmaya “Wearable Architecture-Giyilebilir Mimari” kategorisinde başvurdu. Çalışmasını, Paris’teki Frank Gehry tasarımlı “Louis Vuitton Foundation” binasından esinlenerek oluşturan Busenur, binanın döngüsel hareketlerini, moda dünyasının yumuşak kumaşlarıyla tasarlayarak mimarinin sert ve katı yapısını farklı bir şekilde yorumlamayı hedefledi. Busenur, ayrıca modanın öncü bir markasının binasını yine bir moda tasarımında ironik şekilde kullanarak esprili bir yaklaşımla sergiledi. 

“Wearable Architecture-Giyilebilir Mimari” tasarımıyla finalde birinci olma başarısı gösteren Busenur’un tasarımı,Ağustos 2020’de Londra Regent’s Üniversitesi’nde düzenlenecek mezuniyet defilesinde, profesyonel bir modelin üzerinde gösterime çıkacak ve fotoğraf çekimi gerçekleştirilecek. Tasarım ayrıca üniversitedeki sergide de yer alacak. 

Ödülünü Londra’da Regent’s Üniversitesinin Sanat Bölüm Başkanından alacak TED Rönesans Koleji Öğrencisi Busenur, hislerini şu şekilde aktardı: “Sevdiğim şeyi yaparken sarf ettiğim emeğin ve bana verdiği zevkin başkalarına da aynı şekilde geçtiğini görmek ve sonucunda başarılı olabilmek beni çok mutlu etti.” 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI