Ana SayfaGüzellikTers Smokey Göz Makyajı

Ters Smokey Göz Makyajı

Ters smokey trendi hayatımıza Kim Kardashian’la girdi ve hala popülerliğini koruyor. Kontürleme ve strobing, smokey ve ters smokey ilişkileri makyajın ne kadar uçsuz bucaksız olduğuna ayrıca kesin kurallarının olmadığına bir kanıt. Kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan makyaj, en güzel makyajınızdır, unutmayın.

Makyajda her fırça hareketiniz, her gölge hatta belki kaleminizi minicik taşırarak sürmeniz makyajınızda büyük farklar yaratarak sizi çok başka yerlere götürür. Ters smokey makyajın özelliği ise smokey makyajda göz kapağında oluşturulan dumanları, alışılagelmişlikten uzaklaşarak göz altına taşıması. Daha derin bakışlara sahip olmamızı sağlayan ters smokey makyajı adım adım inceleyelim.

  • Ters smokey makyajın en temel özelliklerinden biri göz kapağında kullanılan aydınlık tonlardaki ışıltılı farlar. Işıltılı farınızı göz pınarından göz kapağının ortasına kadar oturtun. Daha net bir ışıltı isterseniz farınızı nemli fırça ile kullanın.
  • Göz kapağının ortasından sonuna kadar ise ten rengi ya da sütlü kahve tonlarında mat bir far uygulayın.
  • Göz kapağında keskin ton geçişinden uzak durun. Yalnızca göz kapağının katlanma bölgesine kahve tonu bir far dağıtarak doğal gölgesini geri kazandırın.
  • Daha sonra gözünüzün içine akmayan siyah göz kalemi sürün. Aynı işlemi üst kirpik diplerinize de uygulayın. Bu daha yoğun bakışlar elde etmenizi sağlar. Not: Küçük gözleriniz varsa bu adımı uygulamayabilirsiniz.
  • En afilli kısım alt kirpik dipleri. Şimdi de kaleminizi gözünüzün ortasına kadar kirpiklerinizin altına sürün. Gözlerinizin düşük görünmemesi ve kedi bakışı elde etmek için alt kirpik diplerinizi takip eden –eyeliner kuyruk çizgisi gibi düşünülebilir- küçük bir çizgi ekleyin. Ve dağıtma fırçanızla ya da kulak çubuğu yardımıyla bütün çizgiyi dağıtın.
  • Göz altınıza kahve tonu bir far uygulayarak dumanlı görüntüye kavuşun.
  • Göz pınarlarınızdan alt kirpik diplerinize doğru tekrar ışıltılı bir far uygulayarak vurgulayın.
  • Ters smokey makyajın en önemli son dokunuşu, maskara. Kirpik diplerinizden uçlara kadar yoğun maskara uygulayın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI