Ana SayfaGüzellikTikTok Trendi: Pirinç Suyu Gerçekten Saçlara İyi Geliyor

TikTok Trendi: Pirinç Suyu Gerçekten Saçlara İyi Geliyor

“Pirinç suyu”, Cardi B gibi saç bakımı fanatiklerinin onayıyla TikTok’u devralan en son güzellik trendlerinden biri. Bu güzellik hilesinin saçın yanı sıra saç derisi üzerinde de güçlendirici ve yumuşatıcı etkileri olduğu biliniyor.
 
Pirinç suyunun nasıl elde edildiğini bilmeyenler için açıklayalım: Pirinş suyunu pirinci pişirmeden sadece suda bekleterek elde ediyoruz.  
 
Bu uygulama aslında hiç de yeni değil, özellikle uzak doğuda uzun senelerdir kullanılıyor. Heian dönemi saray kadınlarının, saçlarının güzelliğini bu pirinç suyuyla sağladıkları söyleniyor. 
 
Aynı zamanda Güney Kore güzellik sektöründe pirinç suyu cilt için de uygulanmakta. Hatta pirincin yatıştırıcı ve nemlendirici etkisini sadece pirinç suyuyla kısıtlamayıp, birçok güzellik ürününün içeriğinde de pirinç kullanıyorlar.
 
Pirinç suyunun saçtaki etkisine dair söylentilere bir cevap vermemiz gerekirse, kesinlikle işe yaradığını söyleyebiliriz! Pirinç suyu, saç tellerini beslemeye yardımcı olan vitamin ve minerallerle doludur, ayrıca zayıf saçları onarmaya yardımcı olan inositol içerdiği de bilinmektedir. Bu bileşenler ayrıca sağlıklı bir saç derisinin korunmasına yardımcı olurken saçlarınızın parıl parıl olmasını sağlar. 
 
TikTok’ta gösterildiği gibi, evde saç bakımı için pirinç suyu iki şekilde hazırlanabilir. Pişmemiş pirincin içine bir bardak kaynamış su dökebilir veya bir miktar pişmemiş pirinci 24 saat süzmeden suda bekletebilirsiniz. Sıvıyı soğutup, şampuan uygulamasından sonra 30 dakikaya kadar saçınızda tutabilirsiniz. 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI