Ana SayfaSağlıkTikTok’ta Herkesin Bahsettiği “Aptal Küçük Yürüyüşler”

TikTok’ta Herkesin Bahsettiği “Aptal Küçük Yürüyüşler”

Bu yürüyüşlerin arkasındaki fikir o kadar basit ki; kalkın, dışarı çıkın ve hedefsiz bir şekilde yürüyün. İsterseniz yürüyüş sonunda arkadaşınızla kahve içebilirsiniz ya da evinizin etrafında beş tur dönüp eve geri gelebilirsiniz. Hepsi işe yarayacaktır.
 
Elbette, yürüyüşe çıkmakta devrim niteliğinde bir taraf yok ancak sosyal medya, şu anda TikTok’ta 200.000’den fazla izlenmeye sahip olan aptal küçük yürüyüş trendiyle yankılanıyor. Bunun nedeni, pandemide insanların, özellikle de evde daha fazla zaman geçirenlerin, yürümenin fiziksel ve zihinsel faydalarına eskisinden çok daha fazla ihtiyaç duyması. Etrafta dolaşmak, ortam değişikliği yapmak ve küçük bir doz sosyal etkileşim insanlara gerçekten iyi hissettiriyor.
 
Aptalca küçük bir yürüyüş, güzel bir mental reset işlevi görebilir. Stresi ve olumsuz duyguları serbest bırakmanıza izin verir. Ayrıca size yavaşlamanızı, anda olmanızı ve sadece sakince nefes almanızı hatırlatır. Bu sırada da istesek de istemesek de bu aptal küçük yürüyüş, bizi evden çıkmadan önceki halimizden daha iyi hissettirir.
 
Yürüyüşlerle alakalı yukarıda bahsettiğimiz tüm güzel şeyler o günü kurtaran küçük şeyler gibi görünse de, bu yürüyüşleri belirli bir düzen içinde gerçekleştirebildiğimizde mental sağlığımıza gerçekten kalıcı güzel etkileri olabilir. 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI