Ana SayfaMücevherTrendus Özel Röportajı: Begüm Yalçın

Trendus Özel Röportajı: Begüm Yalçın

Charms Company markasının yaratıcısı Begüm Yalçın ile markası, tasarım süreci ve koleksiyonlarıyla ilgili keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Genç tasarımcıyı ve  Charms Company’i daha yakından tanımak için okumaya devam edin.

Biraz kendinizden ve bu zamana kadar neler yaptığından bahseder misin? Charms Company nasıl kuruldu?
1989’da İstanbul’da doğdum. İtalyan Lisesi’nden mezun olduktan sonra Milano’da NABA da moda tasarımı eğitimi aldım. İnsanın karakterinin şekillenmesinde önemli bir yaş aralığı olan 19-25 yaş arasında, Avrupa’da yasadım. Farklı farklı insanlar tanıdım, elimden geldiğince seyahat ettim. Kısacası vizyonumu hep besledim, kendime hep yeni bir şeyler katmaya çalıştım.

Eğitimim süresince, moda tasarımından ziyade aksesuarlara daha çok ilgi duyduğumu fark ettim. Aksesuarların kesinlikle kişinin stilini tamamlayan vazgeçilmez öğeler olduğunu düşünüyorum. Bu ilgimi işe dönüştürebileceğime karar verdikten sonra, kendime bir çerçeve çizmem gerekti. Bijuteri takmaktan pek hoşlanmıyordum, çünkü kısa ömürlü oluyorlar. İlk adımım altınla çalışmak istediğime karar vermek oldu. Yaklaşık 1 sene boyunca sadece araştırma yaptım. Bu alanda kendi konseptime uygun yerli yabancı tüm markaları inceledim. Hikayeleri nedir, nasıl başlamışlar, nasıl ilerlemişler, hepsini öğrendim. Bir yandan da isim düşünmeye başladım. Bulacağım isim hem farklı olmalı, hem de beni ve tasarımlarımı yansıtmalıydı.  Uzun bir araştırma ve düşünce sürecinden sonra Charms Company isminde karar kıldım. Kendi zevkimce 10 parça yaptırdım ve Milano’daki çevremden topladığım beğeni bana cesaret kazandırdı. Böylece yola çıkmış oldum. 
Markanın felsefesi nedir?
Genel olarak her alanda sadeliğin ve zarafetin cazibesine inanırım. İster ev dekorasyonu, ister takı olsun, felsefesini sadelikten yana çizen tasarımlardan hoşlanırım. Bunu kendi markama da yansıtıyorum. Charms Company’nin yumuşak ve sofistike bir duruşu var. Markanın isminden tutun, paketlemesine kadar her şey verilen emeği ve özeni hissettiriyor.
Koleksiyonunuzun yaratım sürecinde nelerden ilham aldın?
Şu anda Charms Company’nin 11 tane koleksiyonu bulunuyor. Bunlardan içinde 5 parça olan da var 20 parça olan da. Kurallara bağlı olmayı sevmiyorum. Hayal ettiğim bir tasarım beni ne zaman heyecanlandırırsa o zaman koleksiyonumu oluşturmaya başlıyorum. Hiç yanımdan ayırmadığım bir defterim var; aklıma ne gelirse oraya yazıp çiziyorum. Fikir bir defa oraya geçtikten sonra da üretim süreci başlamış oluyor.
İlham aldığım sayısız şey var. Modadan, sanattan, gezip gördüğüm yerlerden ve o anki duygularımdan ilham alıyorum. Tasarımlarımın gelip geçici olmamalarına özen gösteriyorum. 
Tasarımlarınızda en çok hangi materyalleri kullanıyorsun?
Tasarımlarımda mutlaka altın kullanıyorum. Altını beyaz, siyah ve kanyak pırlantanın yanı sıra, safir, yakut, zümrüt gibi değerli taşlarla birleştiriyorum. 
Tasarlamayı en çok sevdiğin aksesuar hangisi?
En çok yüzük tasarlamaktan hoşlanıyorum. Bunun sebebi en büyük keyifle taktığım parçanın yüzük olması. Her zaman en az üç yüzük takarım. Hatta serçe parmağıma taktığım yüzüğümü uyurken bile çıkarmıyorum. Kadının zarafetinde ellerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Charms Company için de bu zarafeti taçlandıran yüzükler tasarlamaya özellikle önem veriyorum.
Bir ünlü için takı tasarlamanı istesek, bu aksesuar kimin için ve ne olurdu?
Rihanna ve Beyonce’un True Love koleksiyonumdan parçalar takması çok hoşuma giderdi. Wish Upon A Star’dan olan tasarımlarımın Kate Moss’a, Dreamy Feathers’dan parçalarımın ise Olivia Palermo`ya çok yakışacağını düşünüyorum.
Gelecek için planların ve hayallerin neler?
Gelecek için ilk hedefim kendi mağazamı açmak. Daha sonra Türkiye’nin genelinde markamı oturtup Avrupa ve Orta Doğu’ya açılmak istiyorum. Muhtemelen bağlantılarım sebebiyle ilk başlayacağım yer Milano ve Paris olacaktır. Son olarak da Amerika pazarına adım atacağım. Kısacası hayalim Charms Company tasarımlarını tüm dünyaya tanıtmak.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI