Ana SayfaRöportajTrendus Özel Röportajı: Küçük Sırlar ve Moda

Trendus Özel Röportajı: Küçük Sırlar ve Moda

Modaya yön veren `Küçük Sırlar`daki kıyafet, aksesuar, saç ve makyaj ile ilgili tüm merak edilenleri, dizinin tasarım ekibi `Erde`s Tasarım`a sorduk, onlar da sizler için cevapladı. Oyuncuların kıyafetlerini kimlerin tasarladığından hangi markaların tercih edildiğine, dizinin fenomen parçalarından alışveriş tüyolarına kadar herşeyi bu röportajda bulabilirsiniz.

Röportajda bahsi geçen kıyafet ve aksesuarları ise fotogaleriden detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

`Küçük Sırlar` dizisinin kostüm tasarımları, saç ve makyajları kimler tarafından yapılıyor? Okuyucularımızın sizi tanıyabilmesi için kısaca açıklayabilir misiniz?

Erde`s Tasarım olarak çok iyi bir ekip çalışması ile yapılmakta… Ürün tedariği ve seçiminde beş kişi, setten sorumlu kostüm, saç ve makyaj olarak 7 kişi toplamda 12 kişilik bir ekibiz diyebilirim.

 
Moda; Küçük Sırlar dizisinde önemli karakterlerden biri haline geldi. İnsanlar diziyi modayı takip etme amacıyla da seyrediyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu başarınızın sırrı nedir?
 
Bu bizim ekip olarak yola çıkarken ve bu yolda ilerlerken hedeflediğimiz, hep daha iyisi olması için çalıştığımız ve  sonuçlarından da çok memnun kaldığımız bir çalışma oldu… Aldığımız tepkiler, gelen talepler ve yapılan yorumlar bizi çok gururlandırıyor… Genç, çalışkan ve birbirine destek olan bir ekip olmamız bizim en büyük avantajımız diyebilirim…
 
Karakterlerin kişilik özellikleri kıyafet seçimlerinizde ne kadar etki ediyor?
 
Birebir karakter özelliklerine göre seçimler yapılmakta… Hazırlık aşamasında tüm karakterlerin özelliklerini okuyup ona göre bir tarz belirlendi ve oyuncuların vücut yapılarına göre de uyarlanmaya başlandı… Bütün karakterlerin nasıl giyinecekleri hazırlık aşamasında belirlenmişti.
 
Dizideki oyuncuların kostümlerini seçerken karakterlerin maddi durumunu da dikkate alıyor musunuz? Kullandığınız mağaza veya butiklerden birkaç örnek verebilir misiniz?
 
Biz karakter analizlerini yaparken, stil ve tarz belirlerken kişinin karakter özellikleri, aile yapısı ve tabiî ki maddi durumlarına göre belirledik… Tüm karakterler Türkiye`nin en zengin aileleri ve onların çocuklarının hikayeleri olunca genel olarak tüm karakterlerin kostümlerini tasarımcılardan,özel butiklerden ve magazalardan seçmekteyiz. Tasarımcılarımız haricindeki tüm alımlarımızı da genelde kendimiz kombinlediğimiz için hiçbir yerde göremeyeceğiniz kombinler olmasına ve  kendi yorumumuzu katmaya çalışıyoruz. Bazı kıyafetlerimiz hiç bilmediğiniz mağazalardan bile olabiliyor önemli olan o zenginliği ve karakteri doğru anlatabilmek.Tuvana Büyükçınar için ekibimizin bir parçası diyebilirim. Ayrıca Sagaza Madrid, Zeynep Erdoğan, Burberry, Closh, Que, Brand for Less, US Polo, Beste Gürel, Gamze Saraçoğlu, Bois, Lappart, Burcu Olgun, Tommy Hilfiger ve ismini sayamadığım çalıştığımız birçok yer var. 
 
İki zıt karakter olan Ayşegül ve Su`yun tarzını belirlerken nelere dikkat ediyorsunuz?
 
Ayşegül (Merve Boloğur); lüksü, iddialı giyinmeyi seven, modayı birebir takip eden, renkli giyinmeyi seven, topuksuz ayakkabı ile çok az görebileceğimiz bir karakter.
Su (Sinem Kobal) ise naif, sade ve abartıyı sevmeyen bir karakter ama kesinlikle modanın sıkı bir takipçisi. O da iyi giyinen ama modayı kendi karakterine göre seçip ayıran bir karakter.
 
Ayşegül ve Su`yun tarzını benimsemek isteyen okuyucularımıza birkaç ipucunuz var mı?
 
Su daha romantik ve naif olduğu için tül etekler ve kadife ceketler, karakterine daha çok yakışıyor. Ayşegül ise güçlü bir karakter ve ne giymek istediğini biliyor. Kendine neyin yakıştığını da iyi bildiği için giyiminde çok iddialı.
 
Sinem Kobal ve Merve Boloğur`un aksesuarları da çok ön planda. Aksesuar seçiminde nelere dikkat ediyorsunuz ve hangi markaları kullanmayı tercih ediyorsunuz?
 
Aksesuar iyi bir kıyafetin olmazsa olmazı aslında… Kimi zaman bizim ile çalışan aksesuarcılarımızdan seçiyoruz, kimi zaman da özel olarak çalıştığımız tasarımcılara istediğimizi anlatıp kendimizi onların ellerine bırakıyoruz diyebilirim. Tasarımcılarımız ile senaryo üzerinden birebir çalışarak ürün seçiyor veya yaptırıyoruz.

Biliyoruz ki saç ve makyaj bütünlük için çok önemli. Saç ve makyaj seçimlerinde nelere önem veriyorsunuz? Hangi markaları kullanıyorsunuz?

Makyaj ürünlerini ağırlıklı olarak Sephora`dan alıyoruz. Saç şekillendirme ürünleri için de Osis markasını tercih ediyoruz. Saç ve makyaj da her hafta senaryoya göre tasarlanıyor ve kıyafet seçimine uygun şekilde karakterlere ne yapılacağına karar veriliyor.
 
2010 saç ve makyaj trendlerinden dizide ön plana çıkan veya özellikle uygulamayı tercih ettiğiniz var mı?
 
Kıyafetler dışında en ilgi çekenler arasında Merve`nin kırmızı ruju, Su`yun tül ve kabarık etekleri, Ceyda`nın saç aksesuarları, Heves`in şapkaları ve çorapları, küpeler ve portföy çantalarımız var. Erkeklerde ise ekoseli ve örgü kravatlar, renkli pantalonlar çok soruluyor .
 
Merve Boloğur`un kırmızı ruju çok iddialı ve Ayşegül karakterinin özelliklerini makyajından da izleyiciye yansıtıyor. Bunun gibi diğer karakterlerde kullandığınız belirli bir saç veya makyaj şekli var mı? Varsa neler?
 
Saç ve makyajda doğallığı ön planda tutmaya çalışıyoruz  Saçta örgü kullanmayı çok seviyorum. Bütün oyuncularımıza çok yakıştığını düşünüyorum. Makyajda da özel günler
dışında doğal görünümlü makyaj yapmaktan yanayız. Saçlarda kuaforümüz çok yaratıcı. Özel günlerde saçlara geometrik şekiller bile yapıyor ve bu senenin bence en beğenilenleri diyebilirim. Bize nasıl yapıldığını çok soruyorlar.
 
Yurtdışındaki dizilerde görülen moda akımlarını takip edip, Türk izleyicilerine
iletiyor musunuz? Yoksa tamamen kendi tercihlerinizi mi uyguluyorsunuz?
 
12 kişilk bir ekibiz… İnternetten yabancı moda sitelerinde vakit buldukça dolanıyoruz ama direkt alabileceğimiz bir moda akımı yok, zaten hiç de tercih etmedik. Ekip olarak gerçekten en büyük şansımız herkesin çok yaratıcı olması. Yakışan herşeyi kullanıp kendi tercihlerimiz üzerinden gidiyoruz.
 
Diziye lise çağlarında başlayan karakterler şimdi üniversitede, bu değişiklik sizin seçimlerinizi etkiledi mi? Değişiklik oldu ise nasıl oldu?
 
Bizim çalışmalarımızda pek etkili olmadı. Karakterlerimiz lisede de modayı takip ediyor ve iyi giyiniyorlardı, şimdi de. Tek farkı artık büyüdükleri için, daha fazla mekan kıyafeti seçmeye başladık. 
 
Dizide fenomen haline gelen parçalar, kıyafetler veya aksesuarlar var mı?
 
Aksesuarlar her zaman ilgi gören objeler. Bizim özel olarak Brezilya`dan getirttiğimiz ve yakında satışına da başlanacak olan kauçuk kolye, küpe ve bileklikler, ilk kullandığımız andan itibaren çok sorulmaya başladı. Hatta sanırım bu kolyeler `Küçük Sırlar kolyesi` olarak geçmeye başladı. Bunun haricinde kadife ceketler, renkli elbiseler ve çoraplar, tül etekler dizide görüldükten sonra çoğu kişi tarafından giyilmeye başlandı. Tims Prodüksiyon`un adresine gelen mailler, mağazalar ve tasarımcılardan gelen bilgilere göre bu şekilde diyebilirim. Sadece kıyafet de değil; kullanılan arabalar da bile beklenmeyen talepler doğuyor, hatta bir üreticinin şu anda 6 ay sonraya gün verdiğini biliyorum.  
 
Ebru Akel`in kıyafetleri de en çok merak edilenler arasında. Moda tasarımcısı bir anneyi canlandıran oyuncuyu giydirirken hangi markaları ve tasarımcıları tercih ediyorsunuz?
 
Biricik çok genç, bakımlı, güzel, hırslı ve modacı bir anne olduğu için giydirmeyi en sevdiğimiz karakter diyebilirim. Ebru Hanım`ın muhteşem fiziği de göz önüne alınınca ona kostüm bulmak da çok keyifli. Giydirdikten sonra ortaya çıkan sonucu görmek de ayrı bir keyif. Biricik karakteri için birçok markadan alım yapıyoruz. Bunlardan sadece birkaçını saymam gerekirse… A46, Pinko, Patrizia Pepe, Que, Brand for Less, Cengiz Abazoglu, İpekyol …
 
Mezuniyet gecesi Ebru Akel, Sinem Kobal ve Merve Boloğur`un giydiği kıyafetler çok beğenilmişti. Bu 3 kıyafetin markaları nelerdir?
 
Ebru Akel’in ve Sinem Kobal`ın kostumleri Tuvana Buyukçınar tarafından; Merve Boloğur`un kostümünü ise Sagaza Madrid, Zeliha Hanim tarafından mezuniyete özel olarak dikildi.
 
Dizi başladığından beri giydirdiğiniz kıyafetler arasında bir favoriniz var mı?
 
Mezuniyet kıyafetlerine 1,5 ay çalistik ve hepsinin özel olmasına, birbirinden farklı olmasına dikkat ettik ve büyük emek harcadık ama çok severek giydirdik. O kostümler bizim için biraz daha özel oldu sanırım. Ama genel olarak her yapılan kostümü, saçı ve makyajı içimize sindikten sonra sete gönderiyoruz.
 
Erkek oyuncularınız Kadir Doğulu, Birkan Sokullu ve Burak Özçivit`in tarzları da birbirinden çok farklı. Giyindikleri markalar aynı şekilde değişiklik gösteriyor mu? Seçimlerinizi neye göre yapıyorsunuz?
 
Evet 3 erkek oyuncumuzu da karakter özelliklerine göre ayırdık ve ortaya üç farklı tarz çıktı. Ve evet, zaman içinde karaktere göre alım yapmanız gereken mağazalar da kendini belirliyor. Demir karakteri spor ve rahat giyinen bir karakter genellikle Koton, Tommy Hilfiger, Diesel, Naked, Jack Jones ve G-star`dan alıyoruz. Çetin karakteri ise hep şık giyiniyor; ona da iş adamı görüntüsü vermemek için, kravatı sporlaştırarak kullanmaya başladık ve çok beğenildi. Genellikle Damat, Tween, US Polo, Naked ve Tommy Hilfiger`dan alım yapıyoruz. Diğer taraftan Ali ise, tam bir moda ikonu ve ona moda olabilecek herşeyi giydirebiliyor olmamız bizi çok rahatlatıyor. Ali`ye kırmızı, sarı, yeşil pantalonlar; renkli yelekler, ceketler giydirip iddialı olmasını seviyoruz. Sürekli farklı şeyler deniyoruz diyebiliriz. Ali`nin de kostümlerini; Utes, Diesel, Tween, Calvin Clein, Naked, Adidas, US Polo`dan almaktayiz .  
 
Erkek oyuncularınızın kıyafetleri kadın oyuncularınki kadar ön planda olmasa da, bazı parça seçimleriniz çok konuşuluyor.  Örneğin bir bölümde Burak Özçivit`in giydiği mavi trençkot uzun süre sosyal medyayı meşgul etmişti. Bu tarz farklı parçaları seçerken nelerden yola çıkıyorsunuz ve karşılığında izleyiciden nasıl tepkiler alıyorsunuz?
 
Biz iddiali yenilikçi ve yaratıcı olmayı seviyoruz. Başka türlü olsaydık bu kadar konuşulmazdık diye düşünüyorum. Biz kendi gözümüze ve zevkimize göre birşeyler yaratıp izleyicinin beğenisine sunuyoruz. Genellikle her bölüm bitiş saatinden itibaren Tims Produksiyon`un adresine ve mağazalara telefonlar gelmeye başlıyor ve izleyicilerimiz ürünlerin nereden alındığını öğrenmek istiyor. Biz de hepsine cevap vermeye çalışıyoruz. Hatta bir bölümde Sinem Kobal`a bir gömlek ve kürk yelek giydirdik. Mağaza bizi arayip `kombin kombin sattık her bölüm bizden giydirin` dedi. Bu bizim için çok sevindirici bir durum çünkü beğeni sağladığımızı ancak böyle anlayabiliyoruz. Hatta dizinin internet adresinde ne nereden alındı köşesi yaptık. Her yayın sonunda oradan kime, nereden kıyafet almışız onu yazıyoruz.  
 
Giydirmeyi en çok sevdiğiniz karakter hangisi? Neden? (Bayan veya erkek farketmez)
 
Ayrım yapabileceğim biri yok. 6 ana karakterden oluşan genç, güzel ve yakışıklı, fizikleri çok düzgün oyuncularımız var. Bir kostüm tasarımcısının isteyebileceği tüm özellikler oyuncularımızda bir arada daha ne isteriz 🙂 Biz en iyisini seçmeye çalışıyoruz, oyuncularımız da giydirdiğimiz tüm kostümleri en iyi şekilde taşıyorlar. Bu da bir şans sanırım.
 
Sizce bir kadının yanında olmazsa olmazı nedir? Çantasından eksik etmemesi gereken kilit parça…
 
Bepantene krem!!!
 
Son olarak, okuyucularımıza alışveriş, moda, saç ve makyaj konusunda birkaç tüyo verebilir misiniz?
 
Alışverişe çıkmadan önce ne almak istediğinizi, neye ihtiyacınız olduğunu bilmeniz çok önemli. Bir alt giyim aldığınızda mutlaka onunla giyeceğiniz üst giyimi de seçip, kombin olarak satın almanız çok işinize yarayacaktır. Ayrıca yakında Erdes tasarım olarak bir web sitesi açıp orada bazı köşeler yapmayı planlıyoruz. Mesela, özel bir geceye giderken veya arkadaş toplantınızda veya dolabınızı değiştirmek istediğinizde, kısacası ne giyeceğinizi bilemediğiniz zamanlarda bize resminizi göndereceksiniz. Biz de ekip olarak, size en uygun ürünleri seçip, seçim yaptığımız mağazalara yönlendireceğiz. Ayrıca sitemizde dizilerde beğendiğiniz kıyafetleri satın alabileceğiniz ve moda hakkındaki görüşlerimizi okuyabileceğiniz bölümlerinde olmasını istiyoruz. 
 
Bu haberi duyduğumuza çok sevindik. Başarılarınızın devamını diler, çok teşekkür ederiz.  
 

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI