Ana SayfaYaşamTuğba Tunçkaya ile blogu ve Dianoir üzerine

Tuğba Tunçkaya ile blogu ve Dianoir üzerine

16 Şubat 2011`de İzmir`den bir öğrenci bizimle iletişime geçmiş, bizi takı tasarımlarıyla tanıştırmıştı. O zamanlar iç mimarlık 3. sınıf öğrencisi olan Tuğba`nın samimiyetini çok sevmiş, hazırladığımız haberle tasarladığı takıları siz Trendus okurlarıyla tanıştırmıştık. Şimdi aradan 4 sene geçti ve biz blogger Tuğba ile o zamanlarda tahmin ettiğimiz gibi daha sık karşılaşıyoruz. Bu karşılaşmaların birinde de aradan geçen 4 yılı konuştuk ve ortaya bu keyifli röportaj geçti. İşte hayal kurarak başarıya ulaşan Tuğba`nın hikayesi…

Tasarımlarıyla 4 sene önce tanıştığımız öğrenci Tuğba şimdilerde ne yapıyor?Tasarıma olan merakım tüm hızıyla sürüyor. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü öğrencisi olduğum dönemde yaptığım aksesuar tasarımlarımın yerini şimdi değerli taşlar ile altın aldı. Üniversiteden mezun olduktan sonra işime daha çok vakit ayırabilme fırsatı yakaladım ve tüm ilhamımı sadece koleksiyonlarım ile  blog çalışmalarım üzerine yönelttim. Yeni markam Dianoir için zarif parçalardan oluşan harika bir koleksiyon hazırladım. Aslında hep aradığım ancak bulmakta zorlandığım hayalimde ki parçaları tam anlamıyla bu markada beğenilere sundum diyebilirim. Şu anda tüm hayatım Dianoir ve tugbasatelier.com üzerine odaklı olarak sürüyor.

Bu 4 senede neler değişti? Eski tanıdığımız tasarım düşkünü Tuğba artık blogger Tuğba. Bu süreç nasıl işledi?
O günleri çok net hatırlıyorum, ilk haberimin yayınlandığı sitelerden biriydi Trendus ve geri dönüşleri benim için çok olumluydu. Hem bana müthiş bir şekilde motivasyon olmuş hem de tasarımlarıma olan ilgi çok daha fazla artmıştı. Ancak bir süre sonra sadece yaptığım aksesuarları paylaşmakla kalmak istemedim, samimi bir şekilde kendi tarzımı ortaya koyabildiğim bana ait bir blog olsun istedim ve tugbasatelier.com böylelikle stil blogu haline geldi. Bir çok marka ile keyifli projelere imza attık ve her geçen gün başarıya giden yolda basamakları birer birer çıktığımı hissediyordum.
Sence takipçilerin seni neden takip ediyor? Nelerini seviyorlar?
Bu soruyu benim yanıtlamam ne kadar doğru bilemiyorum ama geri dönüşler ve yorumlardan aldığım sonuçlara göre çok net bir şekilde eminim ki beni çok samimi buluyorlar. Blog yazdığım günden beri kendi içime sinmeyen hiçbir postu yayına almadım ve sanırım samimiyette bunun etkisi büyük. Bir diğer neden ise düzenli olarak paylaşımlarıma devam ediyor olmam ve her şeye rağmen her zaman pozitif enerji aktarmaya çalışmam olabilir. Giydiğim kombinler, tasarladığım aksesuarlar ise hepimize rahatlıkla hitap ediyor kısaca hayatın içinden ve gerçek paylaşımlar ile seviliyorum diye düşünüyorum. Son zamanlarda spor aktivitelerimi de paylaşmaya özen gösteriyorum, özellikle yediğim ve kendi yaptığım atıştırmalıkların tarifleri çok sevilir oldu.
Peki blogunda veya sosyal medya hesaplarında neler bulabiliriz? Sadece güzellik ve moda üzerine mi ilerliyorsun?
Blogum stil postları ve güzellik paylaşımlarım ile ilerliyorken instagram hesabımda benimle ilgili her anı yakalayabilmeniz mümkün. Bazen sporda çekilmiş bir selfie bazen çok beğendiğim ve takipçilerim ile paylaşmak istediğim harika bir manzara ve bazen yeğenim Doruk’un fotoğraflarına kadar beni yansıtan her kareyi görebilmeniz olasıdır 🙂
Blogunu hala güncel tutuyor musun? Yoksa sen de sosyal medyanın gücüyle sosyal medyaya mı daha çok kaydın?
Instagram’ın hakkını bu doğrultuda yemem imkansız ancak ben Instagram`da paylaştığım tüm kombinleri detaylı bir şekilde düzenli olarak bloguma ekliyorum. Blog benim ilk gözağrım, hiç bir zaman vazgeçmeyi düşünmüyorum. Her ne kadar Instagram`da olduğum kadar güncel olamasam da haftada ortalama 3 post girmeye özen gösteriyorum.
Eskiden yaptığın takıları hala yapıyor musun yoksa artık tam zamanlı bir blogger mısın?
Geçen yıllar içerisinde bu konuda kendimi geliştirmeye ve devamlı artılar katmaya özen gösterdim. Röportajın en başlarında da bahsettiğim gibi ben hep bir basamak atlamayı hedefledim ve bu konuda beni en tatmin eden iş ise kurduğum yeni mücevher markası Dianoir oldu. Bu konuda ortaklarımın da desteği çok önemli tabii ki.
4 senedeki ilerlemene bakarsak başarılı olduğun aşikar. Peki kendini geliştirmek, daha fazla kişiye ulaşmak için neler yapıyorsun?
Öncelikle çok teşekkür ederim. Kendimi tekrar etseydim, tek düze devam etseydim, artılar katmasaydım bu süreçte ilerleme şansım olmazdı diye düşünüyorum. Yenilikleri takip ettim, yeni girişimler yaptım ve her an sosyal medyanın içinde olmaya özen gösterdim. 4 yıllık süreçte sıfırdan başlamış biri olarak yakaladığım başarının en önemli nedeni ise inanmak ve hiç bir zaman pes etmemek oldu. Ama asıl nedeni ben mutlu olduğum işi seçtim, hobimi işim haline getirdim ve yaşadığım mutluluk her zaman beni takip edenlere yansıdı.
Dianoir ( www.dianoir.com) – http://instagram.com/dianoirjewelry
Blog : www.tugbasatelier.com – http://instagram.com/tugbatunckaya

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI